Prijava

Vaša prijava

Bizarno, nesretno, nevjerojatno… Gorica bez sreće i bez bodova u Maksimiru

[]

Cijeli bogati dijapazon načina na koje se može izgubiti u sudaru s jednim protivnika, često i s dozom bizarnosti, pokazali su nogometaši Gorice u dosadašnjim ogledima sa zagrebačkim Dinamom, već godinama najboljom momčadi u državi. Gubili su i uvjerljivo, i nesretno, i zasluženo, i potpuno nezasluženo, i u zadnjim sezonama, i uz stative, prečke… I svakako. Toliko da čovjek pomisli: dobro, pa što se tu još može dogoditi?!

U petak navečer, u utakmici kojom se otvaralo 5. kolo HT Prve lige, doznali smo da se, recimo, može dogoditi sljedeće: Gorica može limitirati Dinamo da u 35 minuta ne stvori niti jednu jedinu ozbiljnu šansu, a onda lijevi bek tog istog Dinama, u ovom slučaju Moubandje, može nabaciti s aut linije, iz nikakve pozicije. I to se njegovo nabacivanje može odbiti od vrha kopačke Albija Doke taman toliko da tik ispod prečke, u nekakvom suludom efeu, pogodio stativu i uđe u gol.

Strava i užas. Definicija nesreće u sportu. I opet se dogodilo Gorici, opet protiv Dinama.

Gorica je u Maksimir došla s idejom da pokuša zabiti gol više, no europski Dinamo, unatoč rotacijama u momčadi, nije previše toga dozvolio. Goričani su se branili s petoricom otraga, vjerojatno su prvi put tako startali otkad su prvoligaši, a taj centrali trojac Marjanović – Jovičić – Krizmanić djelovao je prilično čvrsto, pogotovo uz pomoć bekova Doke i Keite, pa i Babeca iz vezne linije.

I, doista, nije se Dinamo naigrao u ovih 90 minuta. Napadački je Gorica znala odigrati u Maksimiru i bolje utakmice, biti opasnija, ali ovoga puta mora ostati žal zbog načina na koji je stigao novi poraz, 12 u 13 ogleda s Dinamom, uz onaj jedan jedini remi… Imao je Dinamo svoje šanse do kraja, mogao otići i na veću prednost, no pitanje je kako bi to izgledalo da se nije dogodio onaj nesretni gol u 36. minuti.

Gorica je prijetila rijetko i često pomalo plaho, a najozbiljnije situacije imala je preko Kristijana Lovrića. Pucao je Kiki iz dva slobodnjaka prilično dobro, no prvi put lopta je zakačila zid, a drugi put spašavao je Dominik Livaković, atraktivnom intervencijom nogom na gol-liniji. Pokušao je trener Rendulić sa kompletnim ofenzivnim arsenalom, u istom trenutku na terenu su bili Šroler, Mitrović, Dvorneković, Lovrić i novi igrač Vlatko Stojanovski, no “modri” nisu dozvolili da Gorica ozbiljnije ugrozi Livakovićev gol.

Gorak okus ostaje nakon svega, Gorica je nakon pet kola ostala na šest bodova, no važno je što prije okrenuti se sljedećim izazovima, počevši od Klafovog Slaven Belupa idućeg vikenda.

DINAMO – GORICA 1-0
ZAGREB Stadion u Maksimiru. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELAC: 1-0 Doka (36-ag)
DINAMO: Livaković – Šutalo (od 46. Ristovski), Theophile-Catherine, Perić, Moubandje – Jakić (od 85. Franjić) – Kastrati, Majer, Bulat (od 32. Gojak), Menalo (od 65. Špikić) – Čop (od 65. Petković). Trener Damir Krznar.
GORICA: Banić – Marjanović, Jovičić, Krizmanić – Doka (od 77. Šroler), Pršir (od 65. Janković), Babec, Keita (od 70. Dvorneković) – Delfi (od 46. Mitrović), Lovrić – Matar (od 70. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Kastrati (Dinamo), Marjanović (Gorica)
CRVENI KARTONI: –