Prijava

Vaša prijava

Kreće Škola košarke KK Gorice: Vrhunski treneri za nove goričke klince!

[]

Bilanca je zasad, što se tiče prve momčadi KK Gorice, ovakva: otišli su Lovro Mazalin, Ivan i Hrvoje Majcunić, Krešimir Ljubičić, Ozren Pavlović te Ivan Batur, ostali su Borna Kapusta, Mate Kalajžić, Karlo Uljarević, Emil Savić, Ante Mašić i Marko Baković, a novi igrači su iskusna četvorka Dino Cinac, centar Tomislav Cvitković i krilo Ivan Tvrtko Majić.

Ukupno je to devet igrača, čeka se možda još jedno pojačanje, a momčad će do kraja popuniti tri dojučerašnja juniora. Vanjski igrač Frano Miloloža te centri Nikola Ivanetić i Stipe Sokol potpisali su dvogodišnje ugovore s klubom koji se svim silama želi okrenuti upravo tome – proizvodnji igrača iz vlastitog pogona. Pri čemu su ova trojica, prema svemu sudeći, samo početak jednog pravog goričkog niza u KK Gorici…

“KK Gorica u novoj će sezoni posebnu pažnju pokloniti mlađim kategorijama te pokreće vlastitu Školu košarke s iskusnim trenerima”, objavljeno je iz kluba, uz dodatno pojašnjenje:

“Želja nam je omasoviti košarku u svim uzrastima i stvoriti široku bazu mladih igrača, kako bismo i u budućnosti mogli osigurati seniorski kadar iz vlastitog pogona. Košarka je posve opravdano kraljica igara s loptom. Osim pravilnog psihofizičkog razvoja djece, omogućuje i razvoj brojnih kognitivnih sposobnosti, imaginaciju, maštu, brojne vještine te bolju socijalizaciju mladih.”

Među pokretačima ovog važnog projekta je Ljubo Prgomet, sportski direktor koji u budućnosti ne želi pojačanja tražiti puno dalje od vlastite dvorane.

– KK Gorica kreće s novim, vlastitim projektom Škole košarke. Cilj nam je da se što više djece bavi košarkom i sportom općenito, da se kroz zabavu, igru i druženje upoznaju s kraljicom igara i steknu prijatelje za cijeli život. I zato KK Gorica nastavlja s dovođenjem najboljih trenera za razvoj mladih igrača, jer to je prvi preduvjet za napredak – ističe Prgomet.

U tom smislu, novi trener juniora postao je Braslav Turić, koji uz Ivana Skenderovića, Nikolu Piacuna, Dadu Sadžaka i Danijela Jukića čini trenersku strukturu omladinskog pogona. Sve to nadgleda koordinator Mladen “Miki” Starčević, koji se već gotovo četiri desetljeća bavi razvojem mladih igrača.

“Potpisom naša tri dojučerašnja juniora, Miloložom, Ivanetićem i Sokolom, pokazujemo koliko nam je bitan razvoj mladih igrača. U narednom periodu ćemo predstaviti i EU projekt Mini košarkaške lige. Također, želimo se zahvaliti dosadašnjem partneru KK Velgoru na suradnji”, poručili su iz kluba.

– Današnjim danom započinjemo i službeno novu košarkašku sezonu za omladinske selekcije KK Gorica. Svaka sezona je unikatna, ali ova će biti posebna. Međutim, stara narodna kaže da se na muci poznaju junaci. U sezoni koja će biti izazovna ja ću voditi cjelokupni rad omladinskih selekcija. Pozivamo svu djecu zainteresiranu za ovaj sport da nam se što prije jave i pridruže našim treninzima. Uz igru, rad i veselje naš će tim vrhunskih trenera doprinijeti da mnoga djeca zavole ovaj sport i jednog dana ozbiljnije počnu trenirati – riječi su koordinatora omladinskog pogona Mikija Starčevića.

Upravo njemu, ali i svim trenerima mogu se javiti roditelji i djecu svih uzrasta, a kontakti su ovdje:

Juniori: viši trener košarke Braslav Turić (098 373 522)
Kadeti: prof. TZK Nikola Piacun (091 5305 051)
Ml. kadeti: prof. TZK Ivan Skenderović (092 3188 247)
Predkadeti: Dado Sadžak (091 5451 298)
Dječaci: Danijel Jukić (091 5427 205)
Koordinator omladinskog pogona: Mladen Starčević (091 3663 029)