Prijava

Vaša prijava

Želite li biti glazbenik važno je da osjećate glazbu, sve ostalo možete naučiti!

[]

Umjetnička škola Franje Lučića u Velikoj Gorici obavještava da 21. kolovoza u 12 sati na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole počinju prijave u sustav i prijave obrazovnih programa za pripremno glazbeno obrazovanje: pjevanje i teorija glazbe.

-Pjevanje i teorija u Umjetničkoj školi Franje Lučića, sastoji se od dva dijela školovanja, prva dva razreda su pripremni razredi, a nakon toga se upisuje srednja škola. Prve pripremne razrede upisujemo preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (www.upisi.hr), znači kao da se upisujete u prvi razred srednje škole – pojasnila je profesorica i pročelnica pjevačkog odjela, Zrinka Posavec, te istaknula tko se može upisati.

-Djeca od 13 godina nadalje, djevojke do 20, a dečki do 22 godine. Što se tiče teorije glazbe dobna granica je do 15 godina, to su otprilike učenici 7. ili 8. razreda, a to je razlika od onoga kada djeca idu u 3. osnovne, pa upisuju prvi razred osnovne glazbene škole, ovo su baš programi za srednjoškolce i malo starije učenike s obzirom da se kod pjevanja radi o mutaciji, tek nakon nje se može početi sa školovanjem glasa.

 

Posavec ističe kako je svako iskustvo dobro došlo, ali nije uvjet da bi se dijete upisalo. Važno je da djeca osjećaju glazbu, da ih to zanima, uostalom zato se i kreće od prvog razreda, u školi će ih sve naučiti.

-U prvim razredima je glavni predmet pjevanje i teorija glazbe, te dodatni predmeti koji se s godinama povećavaju. Sve je to u svrhu usvajanja glavnog predmeta, jer ako se želi biti dobar glazbenik onda se treba znati note, nešto o povijesti glazbe, snalaziti se na klaviru…Sve se treba usvojiti da bi glazbenik s našom završnom svjedodžbom nakon maturalnog koncerta bio glazbenik u punom smislu riječi.

Prijave su do 24. kolovoza, a već dan kasnije održat će se prijemni ispiti. Evo što je potrebno:

-Svaki kandidat bi trebao otpjevati dvije pjesme po svojem izboru, nevažno pop,crkvena, folklorna…Nama je važno da čujemo glas i da čujemo glasovne sposobnosti, a kako krećemo od nule, sve se može naučiti! – kaže Posavec.

Sve detalje potažite na stranici Umjetničke škole Franje Lučića.