Prijava

Vaša prijava

U sklopu EU projekta Pokrenimo KOK! osnovan Savjet mladih Općine Kravarsko

[]

Radionica Savjeta mladih Općine Kravarsko održat će se 30. kolovoza s početkom u 18 sati u Domu kulture Kravarsko. Osnivanje savjeta mladih predviđeno je projektom Pokrenimo KOK! financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj osnivanja savjeta je podizanje kvalitete života mladih na višu razinu.

Savjet mladih Općine Kravarsko osnovan je s ciljem većeg sudjelovanja mladih u lokalnim političkim procesima te bi trebao poslužiti kao savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Kravarsko za pitanja mladih. Budući da je ovakva organizacija po prvi put osnovana u Općini Kravarsko, članovi će se, u sklopu radionice, predstaviti svima zainteresiranima kratkom prezentacijom o svojoj ulozi, cilju i planu djelovanja.

Projekt Pokrenimo KOK! Općine Kravarsko pokrenut je s ciljem da omogući stanovništvu pristup sadržajima koji će ih učiniti konkurentnima na tržištu rada, ali i promicanje volonterstva i građanskog djelovanja. U sklopu projekta predviđen je i bogat raspon aktivnosti za djecu, mlade, ali i osobe starije životne dobi te osobe s posebnim potrebama. Vrijednost projekta iznosi oko 2 milijuna kuna.

Aktivnosti u sklopu projekta uključuju sadržaje prilagođene različitim dobnim skupinama te uključuju kulturne, edukacijske i socijalne sadržaje. Za stanovništvo će biti dostupni obrazovni sadržaji od radionice za stjecanje osnovnih vještina, kao što je rad na računalu, do edukacija za poduzetništvo i brendiranje lokalnog područja.

Predviđeno je i obnavljanje prostorija u javnom vlasništvu te korištenje njihovog potencijala u svrhu povećanja kvalitete društvenog života. Krajnji cilj projekta je ojačati kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva kako bi se provođenje sadržaja potrebnih stanovništvu omogućilo i nakon završetka projekta.

U provođenje aktivnosti aktivno će se uključiti lokalne udruge, a važan dio predstavlja prijenos znanja na manje iskusne organizacije civilnoga društva.

Subota - izvješće o broju oboljelih do 10 h