Prijava

Vaša prijava

Mehanički berač bobičastog voća za sve poljoprivrednike

[]

Lokalna akcijska grupa Zrinska gora – Turopolje započela je s korištenjem mehaničkog berača za berbu bobičastog voća. Berač je smješten u Sisku, u Novom Selu Palanječkom. Transport berača se vrši u vlastitom trošku, a korištenje stroja je besplatno.

Stroj je nabavljen u sklopu aktivnosti projekta “Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača” sufinanciranog iz Programa ruralnog razvoja RH.

Cilj svih aktivnosti projekta LAG-a, pa tako i nabava berača, je jačanje kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača u sektoru voćarstva i povrtlarstva kroz razmjenu znanja i iskustava, opremanje te promociju poljoprivrednih proizvoda.

Projekt je namijenjen povećanju samoodrživosti poljoprivrednih gospodarstava i malih gospodarstvenika na ruralnim područjima te poticanju njihovog udruživanja.

Berač bobičastog voća trenutno koriste članovi LAG-a Zrinska gora – Turopolje pri berbi aronije. Svi poljoprivrednici s područja LAG-a koji imaju potrebu za korištenjem stroja pozvani su javiti se na kontakt.