Prijava

Vaša prijava

Goričanin protiv Gorice! Emotivni Klaf u gostima u svom gradu

[]

S jedne strane ove će subote navečer biti Goričani, mlada i ambiciozna momčad, klub koji raste iz dana u dan. A s druge strane bit će Goričanin, trenutačno zaposlen kao prvi trener Slaven Belupa, naš čovjek i bivši trener Gorice Dean Klafurić. Ogled protivnika koji je već po pravilu poseban i neobičan, pogotovo kad se igra na našem Gradskom stadion, ovoga će puta biti za još nijansu posebniji…

– Emocije su vrlo snažne, idem u goste svom klubu, u svoj grad, zato se posebno veselim ovoj utakmici – kaže Klaf, osvajač duple krune s varšavskom Legijom, trenerski legionar s iskustvom i sa Cipra, s Bliskog istoka, iz Dinamove škole i stožera prve momčadi…

Igralo se protiv Slaven Belupa po velikom pljusku, u vaterpolskim uvjetima, u susretu u kojem je Nemanja Glavčić i doslovno zaplivao po terenu.

Igralo se i po snijegu, po uvjetima kakvih se ne bi posramili ni eskimi. U čemu je pogotovo uživao bivši trener Stipić, autor onog bacanja u snijeg nakon posljednjeg sučeva zvižduka, poteza o kojem je dopušteno imati svoje mišljenje… Igralo se u za plasman u polufinale Kupa, padale su kiše golova, jednako kao što su mreže znale biti začarane, a Gorica u svemu tome najčešće nije dobro prolazila. Uostalom, ima samo dvije domaće pobjede u sedam ogleda s Koprivničanima.

Svemu tome ovoga puta dodajemo i tu turopoljsku notu, baladu o okršaju Gorice i Goričanina.

– Mojoj obitelji i prijateljima neće biti lako, ali ja sam trener Slaven Belupa i tako se ponašam. Očekujem napetu i zanimljivu utakmicu, koja će biti novi izazov za nas da pokažemo sve ono što radimo na treningu – kazao je Klafurić, koji iznimno cijeni klub iz svoga grada, današnjeg protivnika.

– Gorica je fenomenalan klub! Nakon mog odlaska izrasla je u jedan od najbolje organiziranih klubova u državi, i to prvenstveno zahvaljujući predsjedniku Nenadu Črnku, koji je odličan sportski djelatnik, što dokazuje i angažmanom u HNS-u. Momčad Gorice jako je dobra, potvrđuje to od prve prvoligaške sezone, znamo koliko je opasan Kristijan Lovrić, ali ima tu i mladih reprezentativaca, i iskusnih igrača poput Matije Dvornekovića… Kažem, očekujem vrlo zanimljivu utakmicu – zaključio je Klaf.

U jako je dobrim odnosima s cijelim goričkim stožerom, već desetljećima zna se i sa Sašom Sabljakom, i s Krešom Šošom, i s prezimenjakom Sinišom Klafurić, ali i s trenerom Krunoslavom Rendulićem. Međutim, ovih 90 minuta bit će suparnici. Gorica u potrazi za pobjedom nakon dva vezana poraza od Hajduka i Dinama, Slaven u pokušaju da se s još jednoga gostovanja vrati s plijenom, kao što su učinili na Maksimiru (2-0) i u Gradskom vrtu (0-0).

– Slaven je prije svega dobra momčad. Praktički već tri godine igraju zajedno, s manjim promjenama, imaju puno iskustva kroz Parackog, Božića i Krstanovića, vrlo su čvrsti, s dobrom tranzicijom preko Gode i Bogojevića… Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali svaka je takva u ovoj ligi. I moramo biti maksimalni da bismo došli do svoga cilja. Ne samo u ovoj utakmici, nego u svakoj. Svaka utakmica je izazov za sebe, moraš biti na najvišoj razini, jer i oni dolaze ovdje sa svojom računicom, no mi ćemo se postaviti tako da idemo na sva tri boda – kaže Rendulić.

Na tom putu pomoći će i dva povratnika u momčad, jer u posljednje vrijeme bilo je i ozljeda, i bolesti…

– Stanje je bolje nego prethodna dva kola, iako i dalje nije idealno. Ovaj tjedan Junior je počeo trenirati nakon dva tjedna, a Kalik se nakon četiri, pet mjeseci uključio u normalan trening, što nas sve veseli. Iza nas su dva poraza koja nismo planirali, ali dogodila su se, što zbog naših problema, što zbog snage protivnika. No to je iza nas, ispred nas je utakmica koja će biti zahtjevna i teška, ali mi imamo svoju računicu. U svaku utakmicu idemo pobijediti, tako će biti i ovoga puta!¨

MOGUĆA POSTAVA GORICE
Banić – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir – Dvorneković, Mitrović, Lovrić – Matar.