Prijava

Vaša prijava

Zovi Ninju za pobjedu! Ušao s klupe i riješio stvar iz prvog dodira

[]

U tradicionalno neugodnom nogometnom sudaru, u okršaju sa Slaven Belupom, ove je subotnje večeri sve bilo nekako posebno – goričko. U momčadi Gorice startali su domaći dečki Krešo Krizmanić i Martin Šroler, a u gostujućoj dva bivša igrača Gorice, Mario Marina i Ivan Čović. Plus, naravno, trener Dean Klafurić, koji je sjedio na gostujućoj klupi. I naravno da je bio red da potez odluke povuče još jedan Goričanin, junak Matija Dvorneković…

S velikim respektom prema klubu iz svoga grada istrčala je Klafurićeva momčad, toliko oprezno da je prvo poluvrijeme Slaven Belupo završio s čistom nulom u rubrici udaraca prema golu. Na takav pristup protivnika Gorica u otvaranju utakmice nije imala rješenja, pa smo prvu priliku čekali sve do 19. minute. A kad je stigla, bila je vrlo izgledna… Lovrić je proigrao Babeca na desetak metara od gola, Hrvoje je pucao precizno, ali sjajno je to iščupao Ivan Čović.

Pokušavala je Gorica i dalje, tražila put do mreže, pri čemu je Hrvoje Babec bio posebno razigran, a baš je on u 35. minuti došao na milimetar do gola. Josip Mitrović mu je dao sjajnu povratnu loptu, Babec je opalio snažno i pogodio – prečku! Jednako kao što je devet minuta poslije učinio Kristijan Lovrić, i to na dodavanje Babeca. Opet prečka, opet pogođena tako da se lopta odbila ispred gol-linije, što će reći da su odlučivali milimetri…

U tom prvom poluvremenu gosti nisu prijetili sve do zadnjih sekundi, kad je slobodan udarac Nemanje Glavčića iz idealne pozicije završio u domaćem živom zidu. U drugom poluvremenu, međutim, istrčao je neki drukčiji Slaven Belupo, puno ambiciozniji i opasniji prema naprijed. A Gorica je nastavila biti opasna. Prijetila je, pokušavala probiti gostujući blok, ali ništa se nije događalo sve do 65. minute. Sve dok trener Rendulić nije posegnuo za prvim zamjenama.

Čim je ušao u igru, u prvom dodiru s loptom, Matija Dvorneković riješio je utakmicu! Ušao je umjesto Šrolera na desno krilo, s kojega je utrčao pred gol nakon visoke dubinske lopte Babeca. Pogriješila je obrana domaćina, lopta je pala pred Ninju, a on je iz pada zakucao loptu u mrežu za svoj prvi gol ove sezone, sedmi prvoligaški u dresu svoga kluba.

Pokušavao je Slaven Belupo do kraja doći do izjednačenja, izgraditi nešto prema naprijed, u čemu je na trenutku bio i uspješan, ali nije tu bilo izrazitih šansi, nije bilo potrebe za bravuroznim obranama Ivana Banića. Gorica je iskontrolirala utakmicu do kraja, mogla možda i zabiti drugi gol, ali nećemo pobjedi gledati u zube.

Sjajno će sjesti ova tri boda nakon dva uzastopna posrtaja, protiv Hajduka i Dinama, Gorica nakon šest kola ima solidnih devet bodova i mirno može nastaviti sezonu. Počevši od gostovanja kod Lokomotive sljedeće subote…

GORICA – SLAVEN BELUPO 1-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Alen Jakšić (Split). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELAC: 1-0 Dvorneković (66)
GORICA: Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Junior, Babec (od 90. Pršir) – Šroler (od 65 Dvorneković), Mitrović (od 65. Kalik), Lovrić (od 88. Fruk) – Matar (od 65. Stojanovski. Trener Krunoslav Rendulić.
SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević (od 86. Hadžić), Božić, Soldo, Goda – Marina (od 78. Paracki) – Lulić (od 72. Mlinarić), Monjac (od 72. Laušić), Glavčić (od 72. Bosec), Brković – Krstanović. Trener Dean Klafurić.
ŽUTI KARTONI: Doka, Krizmanić, Kalik (Gorica), Marina, Soldo (Slaven Belupo)