Prijava

Vaša prijava

Pucale im gume, skidali im kožu sa stopala, ali ovi nadnaravni nisu odustali!

[]

Završen je humanitarni izazov “800 km sreće” koji je pokrenuo Judo klub osoba s invaliditetom “Fuji”. Izazov je krenuo 17. kolovoza, kada su dečki krenuli iz Zagreba prema Kninu, a završen je 21. kolovoza, kada su se uspješno vratili nazad. Više možete naći OVDJE.

Marko Kos, Ivan Puškarić, Marko Deša, Branko Jovanac, Lukša Marotti i Tomislav Kolec, jučer su se vratili u Veliku Goricu iz Duge Rese, čime je pređena i zadnja dionica ovog izazova.

Ispred kluba dočekani su s veseljem i proslavom. -Lijepo je što sam bio s različitim ljudima, različitim kapacitetima i što se sve to svede na plemenitu akciju pomaganja nekomu- rekao je Marko Deša, jedan od sudionika ove akcije.

-Bolje da ja pomažem drugima, nego da netko mora pomagati meni- dodao je Marko Kos, sudionik i jedan od organizatora ove humanitarne akcije.

-Organizira se milijun humanitarnih akcija, ali evo naše su ovakve, imamo mali nekakav doprinos, zbog kojeg smo sretni, koje nas ispunjavaju, ali mislim da nas ovakve životne stvari puno toga uče, tako da preporučujem ljudima da se probaju upustiti u ovakve aktivnosti- dodaje Marko.

Projekt odnosno humanitarni izazov,  trebao je biti organiziran prošle godine, ali korona ga je odgodila za ovu godinu. Po putu se nailazili na neke poteškoće, ali ipak to ih nije zaustavilo u izvršavanju ovog plemenitog čina.

– Ništa nije išlo po planu, pucale su im gume, četvrti dan su se Marku Kosu takvi žuljevi napravili pa su mu kožu sa stopala skidali, ali ti ljudi su nadnaravni ljudi, stisnuli su zube i odradili su 820 kilometara u pet dana, a mislim da to ne može svatko- rekla je Marina Drašković, trenerica i vlasnica Judo kluba Fuji.

Akcija je odrađena i uz pomoć Juraja Šebalja i Toyote. -Toyota je dečkima dala auto na korištenje koji ih je pratio, imali su vozače, fotografe, tako da je to glavni sponzor, a puno nam je pomogao i Juraj Šebalj koji je sve dijelio preko svojih društvenih mreža, tako da je to onda uspjelo doći do većeg broja ljudi- naglašava Marina.

Krajnji cilj je skupiti 75 tisuća kuna, kako bi sve aktivnosti kluba mogle ostati besplatne za polaznike. Trenutno su prikupili oko 40 tisuća, no donacije i dalje traju te će se prikupljati do 1. rujna ove godine.

Uz izazov, u sklopu akcije organizirana je i licitacija na Facebook stranici Judo kluba “Fuji”, gdje su licitirani dresovi poznatih sportaša, a sva sredstva od prodaje dresova također idu u fond za besplatne aktivnosti kluba.

Prodani su dres GNK Dinama Zagreb s potpisima 20 igrača,  HSV-ov dres s potpisom Milana Badelja, Dinamov dres Domagoja Antolića, dres reprezentacije Marcela Brozovića i potpisani dresovi braće Sinković.