Prijava

Vaša prijava

U novoj policijskoj akciji pozornost će biti usmjerena na bicikliste!

[]

Sutra na području Velike Gorice počinje dvodnevna preventivno – represivna akcija “Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala, a trajat će do četvrtka – javljaju iz Policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti na području grada gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi.

Iz goričke policije ističu da je navedena skupina vozača, najranjivija skupina u prometu, a zbog povećanog broja biciklista kao i njihovog sudjelovanja u prometnim nesrećama, pažnja će posebno biti usmjerena i prema njima.

– Pratit će se prekršaji poput vožnje po nogostupu, nekorištenje reflektirajućeg prsluka za vrijeme noći izvan naselja i nekorištenje biciklističkih staza – upozoravaju iz policije te pozivaju vozače da poštuju prometne propise kako bi se izbjegle prometne nesreće s teškim posljedicama. U dva dana provođenja akcije policija će biti na terenu od 10 do 18 sati.