Prijava

Vaša prijava

Prijavite se na besplatne radionice u Društveni centar Novo Čiče

[]

Projekt „Društvenog centra Novo Čiče“, kojeg provode KUD „Čiče“, Grad Velika Gorica i udruga Zamisli, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, ušao je u drugu fazu provedbe.

– U tijeku su upisi na besplatne radionice veza i tkanja, folklornog pjevanja za starije osobe i za osobe s invaliditetom, radionice folklornog plesa i tamburaške radionice za novo zainteresirane osobe, kao i za osobe s invaliditetom, a biti će i računalne radionice za osobe starije životne dobi – pojasnio nam je Mario Konić, koordinator Centra.

Osim toga, biti će i razne tematske radionice u kojima se uključuje lokalno stanovništvo, a na kojima se razvijaju dodatne vještine i stječu nova znanja.

– U nekim kategorijama imamo i po nekoliko sekcija u kojima su grupirani korisnici prema njihovim predznanjima, tako da ovim putem pozivamo sve građane koji imaju interes za neku od ovih radionica da se priključe jer predznanje nije ključno za sudjelovanje u radionicama. Posebno pozivamo osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi da nam se priključe – poziva predsjednik KUD-a „Čiče“, Stipo Duvnjak koji ističe kako je za početak predviđeno održavanje radionica jednom do dva puta tjedno u terminima iza 18 sati.

foto: KUD “Čiče” Novo Čiče

– Cilj nam je u rujnu i listopadu provesti što više radionica zbog epidemioloških mjera, jer ne znamo što nas čeka u narednom razdoblju. Iako su prijave u tijeku, svi koji su zainteresirani mogu nam se priključiti u bilo koje vrijeme tijekom cijele provedbe projekta, a koji traje do svibnja iduće godine – ističe Duvnjak.

Sve radionice, osim računalnih, počinju već 30. kolovoza dok računalne kreću od 4. listopada i trajat će sve do svibnja 2022. godine.