Prijava

Vaša prijava

Izradite model broda ili automobila s pogonom na zrak na besplatnim radionicama TurTeh-a

[]

Nova školska godina donosi i nove radionice koje provodi Udruga za tehničku kulturu Turopoljski tehničari.

– Udruga već par godina provodi vikend radionice za djecu s područja Velike Gorice i okolice, a uglavnom su to radionice iz područja tehnike, robotike, informatike… – priča nam Maja Mačinko Kovač iz Udruge.

Iduće subote, 4.rujna, male Velikogoričane očekuju dvije radionice, a to su ,,Utrka 02 mobila” na kojoj će izraditi automobil s pogonom na zrak, dok će na radionici ,,Gdje plovi ovaj brod?” djeca izraditi model malog brodića.

– Cilj radionica je vježbati motoričke sposobnosti i učiti o osnovnim zakonima fizike, a izrađene radove djeca će moći ponijeti svojim kućama. Imat ćemo i treću radionicu krajem listopada na kojoj će djeca korištenjem strojeva Unimat, izraditi lampione od šperploče –najavila je Mačinko Kovač.

Radionice su predviđene za djecu od 1. do 6. razreda osnovne škole, a trajat će dva školska sata. Grupe će biti ograničene na 15 polaznika. Radionica Utrka 02 mobila starta u 10 sati, dok druga počinje u 13 sati. Sve radionice su besplatne, a svi zainteresirani prijaviti se mogu na e-mail udruge turopoljskitehnicari@gmail.com.