Prijava

Vaša prijava

REZULTATI POLICIJSKE AKCIJE: velikogorički biciklisti u prekršaju vožnje izvan biciklističkog traka

[]

Tijekom preventivno – represivne akcije „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala”, koja je provedena 25. i  26. kolovoza na području policijske postaje Velika Gorica utvrđeno je sedam prekršaja unutar nadzirane skupine. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu, a cilj provedene akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. 

Prema podacima PP Velika Gorica, utvrđeno je šest prekršaja biciklista iz domene ne kretanje vozača bicikala, za to predviđenim, biciklističkim trakom. U vožnji s neproduženom prometnom dozvolom uhvaćen je jedan vozač. Tijekom akcije utvrđeno je i četiri ostalih prometnih prekršaja.

Broj bicikala u prometu na goričkom području povećava se iz dana u dan, a s njime i sudjelovanje vozača bicikala u prometnim nesrećama.

– Tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala, naročito na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.– naglasili su iz PP Velika Gorica.

Iz policije podsjećaju na važnost odgovornog ponašanja u prometu te poštivanje prometnih propisa. Posebice naglašavaju opasnost vožnje neprilagođenom brzinom i u alkoholiziranom stanju – prekršaje koji, najčešće od svih, završavaju kobnim ishodom.

Znate li kako propisno voziti bicikl? Provjerite ovdje.