Prijava

Vaša prijava

Općina Orle izdvojila 80 tisuća kuna za prijevoz učenika i studenta

[]

Općinskim proračunom za 2021. godinu predviđen je iznos od 80 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata u narednoj školskoj/akademskoj godini. Općina će participirati u 20 posto od iznosa učeničkih karata, dok će studentima biti osigurano 300 kuna sufinanciranja svaki mjesec.

Pravo na sufinanciranje troškova imaju svi koji imaju stalno prebivalište na području Općine Orle i status redovnog studenta ili srednjoškolskog učenika. Dodatni uvjeti su i da je obrazovna ustanova koju pohađaju udaljena pet ili više kilometara od mjesta stanovanja te da svakodnevno koriste linije javnog prijevoza pri putovanju do škole, fakulteta ili mjesta gdje obavljaju praksu.

Sufinanciranje će se ostvarivati uz predočenje potvrde o redovnom upisu u školsku/akademsku godinu.

Učenici i studenti koji borave u učeničkim ili studentskim domovima u mjestu obrazovanja ne ostvaruju pravo na sufinanciranje, a isto vrijedi i za one kojima je prijevoz sufinanciran po nekoj drugoj osnovi.

Odnose s prijevoznicima ugovorom će urediti općina, a sufinanciranje je predviđeno i za općinski proračun 2022. godine.

Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola i studenata za školsku/akademsku godinu 2021./2022 dostupna je ovdje.