Prijava

Vaša prijava

Dinamu Jakovlje tri boda iz Vukovine

[]

Jelačić iz Vukovine i Dinamo Jakovlje u subotu 28. kolovoza od 17.30 otvorili su u Vukovini novu sezonu prvenstva Jedinstvene županijske lige. Pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena, slavili su gosti i odnijeli u Jakovlje tri boda. Na kraju zasluženo. Ali na startu nije izgledalo da će tako završiti. U prvom poluvremenu Jelačić je bio bolji i pošteno se ispromašivao. U 13. minuti ubacio je Nikić, a Prizmić izbliza poslao loptu visoko preko grede. Minutu kasnije asistirao je Landeka, a Memić slabo pucao glavom. Memić se nije proslavio ni u 30. minuti kada nije iskoristio priliku iz koje je teško ne zabiti. U 37. minuti Mateo Nikić pucao je s 20 metara i zatresao gredu. Gosti su kaznili promašaje domaćih u 39. minuti. Kombinacija je tekla s lijeve strane, a onda je lopta servirana u sredinu usamljenom Šipeku. Napadač Dinama imao je vremena smiriti loptu, namjestiti se i onda silovito pogodio pod gredu (gdje su bili stoperi Jelačića?).

FOTO: Mato Paviša

Vukovinci su poravnali rezultat u 60. minuti iz kaznenog udarca, a sigurno je pucao Harambašić i poslao vratara desno, a lopta je završila u lijevom donjem kutu. Nevolje Jelačića počele su nakon pet izmjena. Dinamovci su počeli dominirati tečnom i brzom kombinatorikom, a nakon nekoliko neiskorištenih prilika pobjedonosni gol zabili su pred sam kraj. Duga, brza, tečna i duhovita kombinacija išla je s lijeva da bi na kraju Vrabec lijepo pogodio mrežu za veliko slavlje momaka u plavim majicama.

Taman kad smo zakljućili izvještaj iz Vukovine, HNK Gorica je završila svoj dvoboj s Lokomotivom i slavila u gostima 1:0. Bravo i velika čestitka svima u klubu! U subotu su još igrali trećeligaši Kurilovec-Gaj Mače 0:1, Zagorec-Lukavec 2:0 i šestoligaši Turopolje-Ban Jelačić Banovo 5:2.

 

BAN JELAČIĆ 1
DINAMO JAKOVLJE 2

VUKOVINA Igralište Jelačića. Gledatelja 50. Sudac: Petar Jerbić. Pomoćnici: Filip Krznarić i Patrik Deverić (svi iz Velike Gorice). Delegat: Marijan Baršun (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1-Šipek (40), 1:1-Harambašić (60-11 metara), 1:2-Vrabec (90).

JELAČIĆ: Sakać, Rovišan (od 51. Karaula), Landeka (od 77. Brlek), Maslać, Memić (od 84. Miletić), Mihanović, Harambašić, M. Nikić, Čumpek, Prizmić (od 77. Nezirović), F. Zagorec (od 77. Matić). Trener: Stefan Rajić

DINAMO JAKOVLJE: Hercigonja, Malić, Vrabec, Kovačec (od 61. Konjevod), Šipek (od 85. Vicić), Piškor, Minković, Markuz, Matos, B. Svetec, L. Svetec. Trener:-