Prijava

Vaša prijava

Osmislili su spravu koja vas opominje ako sjedite u pogrešnom položaju, a evo kako i vi možete postati dio ove ekipe!

[]

Velikogorički informatički klub “VEL_IK”  u sklopu dana otvorenih vrata, organiziraju radionice programiranja, robotike, elektronike IoT-a i 3D printanja, te pozivaju sve zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce da im se pridruže.

Dan otvorenih vrata održat će se u četvrtak, 02. 09., od 18 do 20 sati, u Cvjetnom naselju 18A.

-Pozivamo djecu i roditelje, iz osnovnih i srednjih škola, na području Velike Gorice, koji su zainteresirani naučiti nešto novo ili unaprijediti znanje postojećega vezanog za područje informatike- rekao je Jurica Levak, predsjednik kluba.

Radionice se odvijaju četiri dana u tjednu u večernjim terminima, a svi sudionici su razvrstani po godinama, ali i po interesima.

Početno predznanje nije potrebno, no ipak Jurica ističe kako je nekad teže ako se radi o manjim uzrastima jer kako kaže za neke stvari sve ide automatizirano, ali kada dođu neke kompliciranije stvari, najmlađima bude dosadno. – Za neke stvari nije potrebno predznanje, međutim malo nam je problem s onim najmlađima, prvi, drugi, možda treći razred, jer su to djeca koja još ne znaju engleski i puno matematike recimo negativne brojeve, decimale, jednadžbe…

Sam informatički klub djeluje već 22 godine, a imaju i međunarodno priznanje od  BBC micro:bit organizacije. Dobili su nagradu za najbolji projekt “Kičmo:bit”, sprava koja se montira na leđa, te vas opominje ako sjedite u krivom položaju. Isto tako uspjehe imaju i u programiranju. Nekoliko su puta bili županijski prvaci, a imaju i nekoliko državnih prvaka u programiranju i robotici.

Danas se često zanemaruje važnost informatike. Zbivanja u zadnje dvije godine istaknula su važnost informatičke pismenosti, a Jurica kaže da ne moraju sva djeca biti fanatici za informatiku, ali je vrlo korisno znati ponešto. -Ne moraju sva djeca ući u natjecanja ili svijet programiranja, a to se i nama pokazuje s vremenom, da mnoga djeca nisu zainteresirana za natjecanja ni za programiranje, već su zainteresirana za zanimljive projekte i radionice, nešto što im je bliže i novo- kaže Jurica.

Klub danas imaju 60 aktivnih članova, a obučavali su preko 1000 djece. Na početku više je bilo učenika iz srednjih škola koji su zainteresirani, ali s vremenom dolazi sve više  učenika iz osnovnih škola, ali ističu kako bi voljeli skupiti što više učenika iz srednje škole.

Više informacija o danu otvorenih vrata možete pronaći OVDJE.