Prijava

Vaša prijava

Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani održalo radnu sjednicu, reagirali na držanje domaćih životinja u samom centru grada!

[]

Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani održalo je sinoć svoju treću radnu sjednicu na kojoj su otvorene brojne teme, a na dnevnom redu su se, između ostalog našle i odluke o namjenskom trošenju sredstava, uređenju prostorija mjesne samouprave, kao i obilježavanju Dana gradske četvrti, koje će se po prvi put u povijesti obilježiti ove godine i to 8. listopada.

-Odlučeno je kako će centralno mjesto obilježavanja Dana gradske četvrti biti ispred i u prostorijama Vijeća na adresi Cvjetno naselje 10/IV. U glavnom fokusu će biti edukativne i humanitarne aktivnosti. U edukativnome smislu, s radionicama će biti prisutne udruge koje djeluju na našem području, a organizirano će biti i sakupljanje donacija/odjeće/artikala za potrebite susjede – kažu iz Vijeća.

Između ostalih, donešena je i odluka o načinu korištenja prostorija gradske četvrti, a posebna pažnja posvetila se problemu staje u ulici Podložnica. Konstatirano je nedvojbeno kršenje Odluke o komunalnom redu po člancima 93. i 94. od strane izvjesnih stanara spomenute ulice (riječ je konkretno o držanju domaćih životinja koje se prema ovoj Odluci na tom području ne bi smjele držati).

-Preko nadležnih Upravnih odjela Grada Velike Gorice pokrenuti su postupci za utvrđivanje odgovornosti i sanaciju ovog dugogodišnjeg problema – kažu iz Vijeća.

U narednom periodu Vijeće se obvezalo samostalno urediti dio prostorija gradske četvrti u svrhu otvaranja javnosti u vidu održavanja društvenih, edukativnih, kulturnih i inih događaja. Također je odlučeno kako se pokreće inicijativa za asfaltiranjem produžetka ulice kod ulaza u ZET-ovu garažu, a nakon apela stanara.

-Radi bolje suradnje odlučeno je kako se Uredu gradonačelnika i nadležnim uredima šalje novi poziv za održavanje radnog sastanka kako bi se poboljšala suradnja u radu s našim Vijećem, a posebno napominjemo da su sve odluke donesene jednoglasno i u interesu stanovnika četvrti – zaključeno je na sjednici.


Obavijest