Prijava

Vaša prijava

Velikih 130 godina DVD-a Donja Lomnica

[]

U nedjelju, 5. rujna obilježit će se 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Lomnica. Ovaj veliki jubilej članovi će obilježiti svečanom sjednicom s početkom u 17 sati, u Društvenom domu Donja Lomnica.

DVD Donja Lomnica osnovano je davne 1890. godine no prošle godine, s obzirom na pandemiju koronavirusa, nisu mogli proslaviti 130. godišnjicu. Danas ovo društvo broji preko 150 članova različitih uzrasta.

Foto: DVD Donja Lomnica

Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika na sjednici će biti manji od uobičajenog, a iz društva se nadaju kako će buduće godišnjice proslaviti kao što su to činili prije “novog normalnog”. Unatoč okolnostima, volje da pomognu sumještanima i surađanima ne manjka kod članova DVD-a ne te povodom slavlja ističu:

-Ponosni smo na naših 130. godina. Mijenjale su se uprave, predsjednici, zapovjednici i tajnici, modernizirala se oprema, gradili su se novi prostori, ali jedna stvar je ostala nepromijenjena, a to je želja i volja  za pomoć bližnjemu u nevolji.- istaknuli su iz DVD-a Donja Lomnica.

Foto: DVD Donja Lomnica