Prijava

Vaša prijava

U narednoj akademskoj godini predavanja uživo?

[]

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim sveučilištima i fakultetima dopis o organizaciji nastave u predstojećem, zimskom semestru akademske godine 2021/2022. U dopisu se ministarstvo osvrnulo i na prethodne semestre te kvalitetu izvođenja nastave za vrijeme pandemije.

U dopisu MZO-a, kako prenosi Studentski.hr, ustanovljeno je da online nastava nije bila izvođena u skladu s akreditiranim studijskim programima. Kako u dopisu stoji, ako se sveučilišta i fakulteti odluče za beskontaktnu, online nastavu, morat će tražiti odobrenje Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. U tom slučaju morat će se oformiti online studijski programi koji će morati biti usklađeni s Kriterijima za vrednovanje online studijskog programa, koje je donijelo Nacionalno vijeće.

Zadnju riječ oko vrednovanja online studijskih programa, podsjećaju iz MZO u dopisu, imat će Agencija za znanost i visoko obrazovanje koja će provesti postupak vrednovanja navedenih programa. Postupak se provodi prema smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja.

Iz ministarstva su, ipak, podsjetili na pridržavanje epidemioloških smjernica Strožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilikom izvođenja nastave uživo.

Dosad su se, službeno, za nastavu uživo odlučili Sveučilište u Dubrovniku, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i varaždinski Fakultet organizacije i informatike.

Pravni fakultet u Zagrebu, putem svojih mrežnih stranica, obavijestio je studente prvih godina o početku nastave 22. rujna te ih pozvao da se u što većem broju odazovu na orijentacijske dane 20. i 21. rujna.