Prijava

Vaša prijava

Postani glazbeni producent, pisac, umjetnik, programer ili poduzetnik – online radionice za mlade u rujnu

[]

Nove prilike za stjecanje vještina, usavršavanje ali i zabavu uz stvaranje vlastitog sadržaja u online formatu, ovog rujna, osigurale su brojne organizacije. U različitim radionicama europskog projekta Art(ve)šeraj, Udruge Ime Dobrote, Coca Coline akademije i Sveučilišnog računskog centra mladi mogu sudjelovati potpuno besplatno.

“Ja i drugi” – Coca Colina akademija za mlade na platformi Leap Academy

Coca Cola od 2017. sponzorira niz besplatnih radionica za mlade kojima je cilj povećanje konkurentnosti mladih na tržištu te samim time pad broja nezaposlenih. Programi su namijenjeni uzrastu od 18 do 30 godina, a sastoje se od četiri modula; osobni razvoj, interakcija i umrežavanje, komunikacija i zapošljavanje.

Od lipnja ove godine program je potpuno digitalan. Predavanja se odvijaju preko Zooma, a kroz materijale se prolazi samostalno, pomoću Leap Academy platforme. Lekcije se mogu pogledati kada to polazniku najviše odgovara, a dostupni su i dodatni materijali. Na kraju svakog modula dostupan je i kviz kako bi polaznik mogao provjeriti svoje znanje.

Idući Webinar na Zoomu naslova “Moj CV neće u smeće” predviđen je za 9. rujna u 17 sati, a održat će ga predavačica Martina Raškaj.

Foto: Coca-Cola HBC Hrvatska

Broj mjesta na ovim tečajevima i predavanjima je neograničen, a registracija se može obaviti u dva kratka koraka na Leap Academy.

Radionice glazbene produkcije i radionice kreativnog pisanja Art(ve)šeraja

Radionice se odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina.

Radionice glazbene produkcije namijenjene su za one koji sviraju i produciraju glazbu, koji uz vodstvo mentora žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv glazbeni stil. Predavanja će se odvijati online, putem Zooma, a prvo predavanje počinje 13. rujna u 19 sati. Nastava će se odvijati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom do kraja listopada, a svaka će radionica trajati 2 sata.

Voditelj radionice je mladi hrvatski glazbeni producent Lovro Baletić.

Prijaviti se možete preko obrasca.

Foto: Art(ve)šeraj

Radionice kreativnog pisanja namijenjene su mladima koji posjeduju afinitet prema pisanju i koji, uz vodstvo mentorice, žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil.

Radionice kreativnog pisanja će se također odvijati posredstvom aplikacije Zoom, a počet će 13. rujna u 19 i 30. Odvijat će se svakog ponedjeljka, srijede i četvrtka do kraja listopada, a radionice će trajati 3 sata. Polaznici će tijekom radionice imati priliku upoznati se sa svim formama i oblicima, a poseban će naglasak biti na kreativnom pisanju za film i vizualne medije.

Voditeljica radionice je hrvatska redateljica i scenaristica Marina Tetarić Prusec.

Svi zainteresirani za radionice kreativnog pisanje mogu se prijaviti na poveznici

Obje radionice vrijednosti su 2500 kuna po osobi no za polaznike su potpuno besplatne zahvaljujući europskim fondovima iz kojih su osigurana sva financijska sredstva za provedbu ovih radionica.

Foto: Art(ve)šeraj

Progledaj srcem, online projekt Udruge Ime dobrote

Projekt je osmišljen za djecu i mlade do 25 godina, a uključuje radionice iz područja umjetnosti i kulture. Primarni cilj je osvijestiti važnost razvoja talenata kod mladih. Provodi se u sklopu operativnog projekta Europskog socijalnog fonda Umjetnost i kultura: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

U sklopu projekta predviđene su 33 besplatne aktivnosti, a sve se provode online te obuhvaćaju; panele, radionice, koncerte, izložbe, ali i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture. Tako će na panelima i radionicama nastupiti i glumac Robert Kurbaša, mladi kipar Luka Stipić, međimurska akademska slikarica Eva Vukina te mnogi drugi.

Projekt nosi i religiozni predznak pa će mladi imati priliku čuti nadahnjujuće priče i poslušati koncerte duhovne glazbe.

Prijave za sudjelovanje u projektu traju do 6. rujna 2021. Sva zainteresirana djeca, njihovi roditelji i mladi do 25 godina mogu se javiti za prijavu na adresu e-pošte: progledajsrcem@laudato.hr.

Foto: Zagrebačka županija

Webinari Sveučilišnog računskog centra

“Srce” je i ove akademske godine pripremilo različite online radionice za sve zainteresirane.

Na njihovoj online platformi za učenje možete se prijaviti na napredne tečajeve, u dobro poznatim programima, kao što su “PowerPointiranje ili kako izraditi moćne prezentacije” i “Proračunske tablice – ekspertna razina”, ali i naučiti montirati video u Shotcutu te snimanje i obradu zvuka u Audacityju. Kao i uvijek dostupni su tečajevi različitih programskih jezika, bazne razine i one naprednije. 

Iako webinari nisu besplatni, cijene sa (velikim) studentskim popustom iznose od 120 do 180 kuna, ovisno o izabranom webinaru. Na mrežnim stranicama “Srca” dostupni su i kratki, besplatni webinari koji su predviđeni za samostalno učenje.