Prijava

Vaša prijava

U petak u Galeriji Galženica doznajte sve o suvremenoj hrvatskoj fotografiji

[]

S ciljem promoviranja suvremene hrvatske fotografije, Galerija Galženica u petak organizira panel razgovor na temu ”Fotoknjige, fotomonografije, foto časopisi: Uloga, značaj i mogućnosti”.

Naime, već godinama fotoknjige su kolekcionarski predmeti među kojima neka izdanja dosežu nevjerojatne iznose. Za same fotografe one pak predstavljaju način umjetničkog izražaja, istraživanja mogućnosti koje se otvaraju u spoju fotografije i grafičkog oblikovanja potrebnog da bi nastala knjiga.

– Produkcija fotoknjiga, fotomonografija i foto časopisa u Hrvatskoj danas je nekomercijalni poduhvat tek pojedinih zaljubljenika, prije svega samih umjetnika, a potom i izdavačkih kuća i udruga koje se bave fotografijom i umjetnošću. Kupaca je uvijek premalo, ali potreba postoji tako da u okviru skromnih budžeta možemo pratiti produkciju koja već godinama ne posustaje. Stoga ćemo u Galeriji Galženica povesti razgovor o tome koja je uloga fotoknjiga, koji je proces njihove realizacije te koji je njihov značaj za fotografiju. Osvrnut ćemo se naravno i na uvjete produkcije i mogućnost (i isplativost) pojedinih projekata – ističu iz Galerije Galženica.

U panel razgovoru sudjeluju Lana Lovrenčić, članica Ureda za fotografiju, fotograf Marko Ercegović i član umjetničke radionice Petikat Boris Greiner. Početak je u 19 sati u Galeriji Galženica.