Prijava

Vaša prijava

MALA KOSNICA Mještani zaustavili radove na aglomeraciji, ukoliko bude potrebno sljedeći prosvjed održat će u četvrtak

[]

Danas su u jutarnjim satima mještani Male Kosnice održali mirni prosvjed protiv izvođača radova koji rade na projektu aglomeracije. Svojim osobnim automobilima blokirali su strojeve izvođača radova iz razloga što su nadležne upozoravali da se izvođač ne drži projekata te da pripremu za asfaltiranje njihove ulice ne dovode u prvobitno stanje kao što je to i dogovoreno, tvrde po projektu,

Mještani tvrde da je njihova cesta prije početka radova bila široka 4.40 metara, a da izvođač radova pripreme za asfaltiranje ceste radi u širini od 3.14 metara. Također neshvatljivo im je kad već ne mogu dobiti deset centimetara širu cestu zašto im uzimaju 1.50 metara širine ceste.

 

Također su nezadovoljni i mostom koji je na samom ulazu u njihovo mjesto koji je ograničen za promet, te im kažu zadaje velike probleme kod ispumpavanja septičkih jama te dovoza drva za ogrjev. Kako kažu,  most je djelomično zatvoren za promet, te je ograničen prijevoz  tereta, jer je u lošem stanju. Ističu da su dobili obećanje kako će most biti saniran, ali tri godine se ništa po tom pitanju nije napravilo.

Na mirni prosvjed stigla je i policija, te upozorila okupljene da krše javni red i mir te da moraju  maknuti vozila s javne površine kako bi izvođač nastavio radove, no ogorčeni mještani su rekli da će osobna vozila maknuti ukoliko izvođač radova obustavi radove.

Na prosvjede nezadovoljnih mještana reagirao je investitor te su predstavnici VG Vodoopskrbe d.o.o. posjetili Malu Kosnicu, obavili razgovor s mještanima, te se i sami uvjerili u širinu ceste prije početka radova. Obećali su mještanima da će cestu asfaltirati u širini koja je bila prije početka radova, dakle 4.40 a ne 3.14 metara kako su započeli pripreme.

Mještani Male Kosnice izjavili su ukoliko se nastavi ovako raditi i ne bude se poštovao dogovor da će sljedeći prosvjed održati u četvrtak.