Prijava

Vaša prijava

Velimir Šandor na prijemu u Gradu “Ne želim statirati u sportu, mene hrane veliki rezultati!”

[]

Paraolimpijske igre u Tokiju su završene, a hrvatska paraolimpijska reprezentacija postigla je sjajne rezultate osvojivši ukupno sedam medalja. Prvu u nizu, i to srebrnog sjaja osvojio je Velimir Šandor član Atletskog kluba Uspon iz Velike Gorice. Tim povodom danas je u Gradskoj upravi organiziran prijem na kojem mu je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima čestitao na dosadašnjim rezultatima, te izrazio podršku za naredni period.

-Dojmovi se još sliježu. Svaki dan nešto novo dođe u glavu, ali polako sve dolazi na svoje. S ovim srebrom oko vrata lakše se nositi sa svime jer sav trud koji smo uložili u zadnjih pet godina isplatio se-rekao je Šandor.

Nije Velimiru ni najmanje bilo lako kroz sve te godine, ali motivacije nije nedostajalo.

-Želio sam biti što bolji u tehničkom smislu, da budem konkurentan. Želja da budem u vrhu me itekako motivirala, nisam želio biti statist u sportu. Mene hrane veliki rezultati.

Očekivanja na Igrama bila su baciti preko 20 metara, ne samo Velimiru nego i konkurenciji, ali okolnosti oko natjecanja su bile takve da je među svima upravo on najmanje podbacio.

-Biti tako blizu zlata, a opet tako daleko…Nas šest je bilo u pola metra razlike, ali imao sam vjeru u sebe i rekao sam treneru da idemo do šestog hica, na kraju je peti odlučio i baš sam ponosan kako smo to uspjeli izvući.

08.09.2021., Velika Gorica, Prijem Velimira Šandora u Gradskoj upravi, foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

-Svi se ponosimo Velimirom i s njime dijelimo radost uspjeha. Osvojiti olimpijsku medalju nešto je što svaki sportaš sanja i činjenica je da rijetko tko to i uspije. Dovoljno truda i svega, bez obzira na prepreke koje si imao, otvorio si put i nadu mnogima za koje nisi ni svjestan, probudio optimizam i učinio nas ponosnima i sretnima. Ispred Grada Velike Gorice od srca ti čestitam na svemu, promociji grada, postignućima i uspjesima-rekao je gradonačelnik Ačkar, te je ovom prigodom Šandoru uručio simboličan poklon od deset tisuća kuna kao zahvalu za uspjeh i sve što je učinio i činit će za Veliku Goricu.

Nije uvijek sve bilo lako i idilično, nekada Velimir nije imao ni uvjete za rad, ali kroz razgovor s čelnim ljudima Grada postigao se dogovor, te su tereni na stadionu sada opremljeni za treniranje atletičara kako u redovnoj atletici tako i onih s invaliditetom.

-Hvala vam na odličnim uvjetima koje imamo za rad, jer na našu preporuku vi ste reagirali i sve smo odradili. Ponosan sam da sam dio jedne velike priče i da sam ja zapravo taj koji vuče da bi sve izgledalo bolje. Nadam se da nisam zadnji. A nadam se i da će osim atletičara s invaliditetom doći i neki bacači u redovnoj atletici pojaviti i isto tako uspjeti prezentirati naš kraj kao ja. Ponosan jer me slijedite u svemu, jer imam vašu podršku, i hvala vam na nagradi-istaknuo je Šandor.

08.09.2021., Velika Gorica, Prijem Velimira Šandora u Gradskoj upravi, foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

-Ovo je još jedan dokaz da je Velika Gorica grad sporta u svim segmentima. Za mene je ova medalja zlatnog sjaja. I osobno puno mi je vrijednija čak i od one srebrne koju su donijeli naši nogometaši. Krenimo već sad zajedno u pripreme za Pariz- poručio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Što za sportaša znači sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama jako dobro zna naša stolnotenisačica Mirjana Lučić.

– Znam što Paraolimpijske igre znače, za svakog sportaša to su najjače emocije, nema tog bilo europskog, bilo svjetskog prvenstva koje budi takve emocije. Davala sam Velimiru sve što je u našoj mogućnosti da ima apsolutno sve da može postići taj rezultat do kojeg je došao. Moja prva poruka nakon što je osvojio srebro bila je da sam beskrajno ponosna i sretna, te da uživa u tome, neka se odmori, a onda krene dalje – rekla je Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice.

U devetom mjesecu, Šandor će malo odmarati, a onda kreću treninzi, fokus će naravno biti Igre u Parizu za tri godine gdje će pokušati otići još jednu stepenicu više.