Prijava

Vaša prijava

Općina Orle kreće s provedbom europskog projekta „54 + 29 + – zajedno do posla!“

[]

Kako bi potaknula zajednicu, povećala socijalnu uključenost i zapošljivost, Općina Orle, provodi još jedan europski projekt pod nazivom „54 + 29 + – zajedno do posla!“ vrijedan 1.630.945,59 kuna.

– Kroz projekt planirane su radionice za osposobljavanje ranjivih skupina, zatim u svrhu osnivanja Centra za mlade, tu je i sportska radionica Bužovani dvori kao i sportska i likovna radionica za starije od 54 godine. U planu je i kulturni sajam odnosno sajam narodnih nošnji te kamp za djecu i mlade – ističu iz Općine te dodaju kako će stečena znanja i vještine tijekom provedbe i nakon završetka projekta biti u funkciji razvoja novih projekata, a samim time i razvoja Općine te Zagrebačke županije u cjelini.

Projektom će se povećati socijalna uključenost i zapošljivost ranjivih skupina kroz sudjelovanje 10 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene, 20 starijih od 54 godine te 40 djece i mladih do 29 godina. U sklopu projekta adaptirat će se te urediti Društveni dom Općine Orle koji će biti prostor u kojem će se održavati sve aktivnosti vezane za projekt.

Partneri na projektu su Udruga umirovljenika i starijih Općini Orle, Klub žena Orle te Udruga mladih Općine Orle. Projekt će trajati dvije godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto, a ostatak je osiguran iz državnog proračuna. Početna konferencija projekta održat će se danas u Društvenom domu “Bukevje “  u 17 sati.