Prijava

Vaša prijava

Najtrofejnija županijska karatistica Ana Lenard na prijemu kod dožupana Kolarca

[]

Karatistica Karate kluba Samobor i hrvatska reprezentativka Ana Lenard, na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Poreču, osvojila je brončanu medalju u ekipnoj kategoriji. Tim povodom na uspjehu joj je čestitao i prigodno je nagradio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 513 sportaša iz 47 zemalja sažela je i Ana Lenard istaknuvši da je riječ o za nju posebnoj medalji.

– Ovo je prvenstvo na kojem sam po prvi put preuzela ulogu kapetanice naše ekipe. Osobno sam imala tri pobjede i jednu neriješenu borbu, a pohvale idu cijeloj ekipi koja se doista lavovski borila i stvarno sam jako ponosna na njih – rekla je Lenard dodavši da su u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se sredinom studenoga održati u Dubaiju.

Čestitavši Ani na osvojenoj ekipnoj bronci zamjenik župana Kolarec istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku zajednicu na svom području.

– S obzirom na sjajne rezultate, broj aktivnih sportaša i trenera, ali i ukupno županijsko ulaganje u sport, mislim da već sada možemo govoriti o Zagrebačkoj županiji kao županiji sporta – rekao je Kolarec te zahvalio Ani što na ovako lijep i uspješan način promoviraš našu Županiju diljem svijeta i što je pravi uzor mladima.

– Suprotno našim željama i očekivanjima, karate nije uvršten kao disciplina za naredne Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. Nade još uvijek ima, u tijeku su pregovori na visokoj državnoj razini u Francuskoj, a mi se evo nadamo da bi to bio najljepši mogući način da završimo Aninu sportsku karijeru – rekao je Anin trener Darko Šimunec.