Prijava

Vaša prijava

Poraz rukometaša na početku sezone, a sad slijedi lov na senzaciju

[]

Nije šokantno, nije dramatično, protivnik je bio vrlo ozbiljno, pa još i igrao doma, ali nije ni lijepo krenuti u sezonu porazom. Upravo to se dogodilo rukometašima Gorice u gostima kod Dubrave, odigrali su solidnu utakmicu i – izgubili. Završilo je 29-27 za Dubravu nakon 60 minuta rukometa na prilično visokoj razini…

Odmah su se domaćini nametnuli, čim je utakmica krenula, a Goričani su polako zagrijavali motore pa nakon 20-ak minuta došli u prvo vodstvo. Završnicu poluvremena nešto je bolje odigrala Dubrava, koja je na odmor otišla s golom prednosti (13-12).

I u drugo poluvrijeme bolje je krenula Dubrava, otišao je domaćin i na četiri gola viška u nekoliko situacija, ali Goričani su svejedno u završnicu ušli sa samo golom zaostatka. U posljednjim minutama, umorni od lovljenja prednosti, više nisu imali snage za potpuni preokret i bodovi su ostali na istoku metropole.

Lucian Bura bio je prvi strijelac Gorice s osam golova iz deset pokušaja, Juro Čakarić šutirao je savršenih 6/6, a Ivan Laljek u Goricu se i službeno vratio s četiri gola. Samo šest obrana skupili su golmani, svih šest Tomislav Sladoljev, što nije impresivna brojka, ali ništa puno bolji nisu bili ni njihovi kolege na drugoj strani…

U čuda uvijek treba vjerovati u sportu, ali u sljedećem kolu, velike su šanse, Gorica će doživjeti novi poraz. Naime, na redu je gostovanje kod PPD Zagreba, praktički jedinog favorita za prvo mjesto u ovoj skupini, u kojoj su, uz Goricu i Dubravu, još i Umag, Karlovac, Poreč, Spačva i Rudar. Tri najbolja ići će u Ligu za prvaka, ostali u Ligu za ostanak.