Prijava

Vaša prijava

Spektakularna najava sezone i prezentacija dresova: ‘KK Gorica želi rasti i dalje!’

[]

Nova sezona je pred vratima, neki sasvim novi izazovi zajedno s njom, pa je ta priča zaslužila biti i predstavljena na jedan novi, drukčiji način.

– Evo, šestu godinu sam ovdje, a ovakvo nešto još nisam doživio… – kazao je Josip Sesar, trener košarkaša Gorice, promatrajući atraktivni interijer Centra za posjetitelje velikogoričke turističke zajednice.

Goričani su novu sezonu najavili upravo ovdje zbog uspostavljene suradnje s TZ-om, ali i Gradom Velikom Goricu, pa su se uz trenera Sesara, predsjednika kluba Duška Radovića i kapetana Borne Kapuste, predstavnicima medija obratili i gradonačelnik Krešimir Ačkar te direktorica TZVG-a Milada Mesarić. Bila je tu i cijela momčad KK Gorice, svi u dresovima, u “punoj spremi”, izlazili su po trojica, sve skupa izgledalo je prilično lijepo, na visokoj razini…

Uostalom, i klub sve više raste, napreduje u svim segmentima, pretvara se u itekako ozbiljan faktor u hrvatskoj košarci.

– Kao što smo i obećali za 50. rođendan kluba, nastavljamo raditi sve što možemo da od KK Gorice napravimo još bolji klub. Ove sezone napustilo nas je nekoliko važnih igrača, no uložili smo velike napore da im nadoknadimo na pravi način. Vjerujem da imamo pravo na visoke ambicije, da ćemo potvrditi da smo s pravom među četiri najbolje momčadi u državi – rekao je predsjednik Radović.

Uz domaće prvenstvo, Goričani će ove sezone igrati i u Alpe Adria Cupu, zajedno s klubovima iz Austrije, Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke… Prošlosezonski izlet u ABA 2 ligu neće dobiti nastavak.

– Odlučili smo se na ovaj smjer u dogovoru s HKS-om, u tom ćemo natjecanju prezentirati naš grad, naše Turopolje i našu županiju u zemljama središnje Europe, a nadam se da ćemo tom prilikom promovirati i naše gospodarstvo. Velika Gorica je šesti grad u Hrvatskoj, s ogromnim potencijalom i vjerujem da možemo pomoći i na taj način – kazao je Duško Radović.

U tom smjeru gleda i direktorica turističke zajednice.

– Izuzetno smo ponosni što su košarkaši odabrali ovaj naš prostor za ovakav događaj i naravno da su ovdje uvijek dobrodošli. Uspjesi sportaša sjajna su promocija našega kraja, a za nas je posebno značajno sudjelovanje KK Gorice u Alpe Adria Cupu. Sve su to zemlje iz našeg okruženja, tržište uz koje smo vezani u turističkom smislu i pozicioniranje Velike Gorice u tim smislu je izuzetno vrijedno – kazala je Milada Mesarić.

Tko će sve predstavljati Goricu na terenu prezentirao je kapetan Borna Kapusta, izlazili su po trojica, odjeveni u nove dresove. Velikogorička tvrtka Alpas Hrvatska opet je izvela vrlo zanimljivo rješenje, pa će košarkaši ove sezone igrati odjeveni u kartu Velike Gorice, koja je iscrtana na dresu…

Svoj primjerak dobio je i gradonačelnik Ačkar, s prezimenom iznad broja, kao znak zahvale za svu podršku Grada.

– Iznimno smo ponosni na naš košarkaški klub, na sve uspjehe i stalni napredak, a tu bih posebno istaknuo predsjednika i trenera, koji od svake gradske kune naprave tri kune dodane vrijednosti. Bit ćemo i dalje uz klub, pratiti ovaj međunarodni iskorak, a posebno nas veseli što interes Velikogoričana za košarku raste, kao i to što se kvalitetno radi s mladima. Želim klubu da ostvari sve ciljeve koje su sami postavili pred sebe – kazao je Ačkar.

U goričkom dresu sljedeće sezone igrat će, uz Kapustu, i Karlo Uljarević, Ante Mašić, Marko Baković, Mate Kalajžić i Emil Savić, a došli su još i Dino Cinac, Ivan Tvrtko Majić, Tomislav Cvitković i Davor Konjević. Seniorskoj momčadi priključila su se i tri dojučerašnja juniora, Frano Miloloža, Stipe Sokol i Nikola Ivanetić, i to će biti kadar s kojim trener Sesar kreće u sezonu u subotu u Šibeniku.

– Dosta smo promijenili momčad, neće biti lako sve to uigrati, ali veseli me što jako dobro radimo. Kao i svaki trener, i ja ću reći da mi nedostaju još jedan ili dva igrača, ali sigurno ćemo napraviti sve da izvučemo maksimum. Domaća sezona bit će izuzetno izjednačena, puno klubova se pojačalo, a bit će zanimljivo vidjeti i kako ćemo se snaći u Alpe Adria Cupu, nakon sezone u ABA 2 ligi, jer to nam je nešto potpuno novo – istaknuo je trener Sesar.