Prijava

Vaša prijava

Dugoselci za vikend pozivaju na manifestaciju “Stara jela z Dugog Sela”

[]

S ciljem očuvanja i promocije tradicionalnih jela posavsko-prigorskog kraja, međunarodna kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“, spremna je za još jedno izdanje.

Nakon što je prošlogodišnja manifestacija otkazana zbog COVID-19 epidemije, ove godine manifestacija održati će se u subotu 18. rujna od 10 sati, u Perivoju I. B. Mažuranić u Dugom Selu.

Bogati kulturni program započinje već sutra u 18 sati otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije u velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Večernji sati biti će rezervirani za koncert Ivana Zaka.

Centralni događaj biti će drugog dana manifestacije, u subotu, a program započinje u 10 sati službenim otvaranjem manifestacije. Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen proslavljenim hrvatskim kuharom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje martinske guske, kao i najbolje domaće dugoselske kolače.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstaviti domaći OPG-i i obrti sa svojim proizvodima.

Grad Dugo Selo nastoji, uz očuvanje tradicionalnih okusa, promovirati kulturu i umjetnost posavsko-prigorskog kraja, te ih približiti najmlađima. Stoga su, uz bogat kulturno-umjetnički program, za djecu pripremljene besplatne tradicijske, znanstvene i zabavne radionice, koje će se održavati tijekom cijelog dana.