Prijava

Vaša prijava

Gorička književnica Zdenka Mlinar promovirala svoju šestu knjigu “Ocean”

[]

U sisačkoj STIHOVNICI, Matica hrvatska Sisak, u srijedu 15. rujna 2021. godine  u prisustvu nemalog broja ljubitelja pisane riječi održana je promocija šeste knjige velikogoričke književnice Zdenke Mlinar. Knjiga nosi naslov „OCEAN“, a satkana je od haiku poezije, koja je i Zdenkin prvijenac kada je u pitanju ta pisana forma.

Kako je haiku poezija nacionalni ponos Japana, a samim tim i veliki književni izazov, poput mnogih hrvatskih i svjetskih književnika, ni Zdenka mu nije mogla odoljeti te se okušala i u tom žanru. Ohrabrena nizom uspješnih radova, knjigu objavljuje krajem 2020., u nakladni Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, dok je recenziju za ovu zahtjevnu književnu formu napisao književnik Siniša Matasović, koji je i predsjednik Ogranka Društva hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije te organizator mnogih književnih susreta i festivala, što je bilo i razlogom da se prva promocija ovog vrijednog književnog djela održi baš u Matasićevu Sisku.

Posebnost zbog koje su Sparkovci ponosni na Zdenkin „OCEAN“ je u tome što je knjiga pisana dvojezično (hrvatski / engleski – Nela Tomić i Đurđa V. Rožić) i što su u njoj samo nagrađeni radovi i radovi objavljeni na „Blogu američke haiku zaklade Haiku Fondation – HAIKU DIJALOG“.