Prijava

Vaša prijava

Idući tjedan kreću upisi u Dramski studio goričkog Pučkog učilišta

[]

Želiš glumiti, sudjelovati u izradi predstave i zanima te što se to događa iza kulisa? Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira Dramski studio za predškolski uzrast, osnovnoškolce, srednjoškolce i studente.

– Tečaj uključuje usvajanje teorijskog znanja iz kazališne djelatnosti, učenje osnova glume, pisanje dramskog djela, pripremu i izvođenje predstave, ali i nastup pred publikom. Početak tečaja je početkom listopada prema rasporedu koji će biti utvrđen prilikom upisa – ističu iz POU te dodaju kako ovaj tečaj doprinosi razvoju koncentracije, odgovornosti, (samo)kritičnosti te maštovitosti i kreativnosti.

Također radit će se i na pravilnom izražavanju i bogaćenju rječnika te na stjecanju sigurnosti i samopouzdanja. Radom kroz igru djeca će se okušati u svojim prvim javnim nastupima. Dramski studio polaznici pohađaju gotovo cijelu školsku godinu, a na kraju sa svojom grupom pokazuju rezultate rada. Najbolja predstava izvodi se pred lokalnom publikom u okviru manifestacije Goričke večeri te na pozornici nekog od hrvatskih kazališta.

Upisi za predškolce i osnovnoškolce biti će 20 rujna od 18 do 20 sati, a za srednjoškolce će upisi u Dramski studio za mlade biti 23.rujna u 19 sati. Upisi će se vršiti u dvorani Doma kulture Galženica.