Prijava

Vaša prijava

Popisivači stanovništva još nisu na terenu, čuvajte se onih koji se lažno predstavljaju!

[]

U ponedjeljak 13. rujna 2021. godine započeo je Popis stanovništva. I iako su mnogi građani razumjeli da će se odvijati u dvije faze, jednoj kojom se možemo samopopisati i drugoj kada će na naša vrata pokucati popisivači, dobar dio građana misli da su od prvog dana na terenu popisivači. Upravo tu činjenicu već su počeli iskorištavati prevaranti.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka  jučer, 17. rujna oko 10 sati na Trešnjevci u Ulici Hrgovići, nepoznata se počiniteljica lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. Nedugo potom u stan je došla još jedna ženska osoba koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku koristi priliku upozoriti građane da određene osobe s ciljem ulaska u dom koriste prijevarne načine, a između kojih bilježimo i lažno predstavljanije u smislu da se radi o popisivačima stanovništva.

-Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom – kažu iz policije.

Podsjećamo vas da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

-Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.


Subota – izvješće o broju oboljelih do 10 h

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)