Prijava

Vaša prijava

Pa, je li to moguće?! Gorica dvaput vodila u Osijeku pa izgubila i 94. minuti…

[]

Nevjerojatno je, doslovno nevjerojatno, sve što se događa Gorici u gostovanjima kod Osijeka na Gradskom vrtu. Bizarne sudačke odluke, sulude situacije i golovi u sudačkoj nadoknadi činili su scenarij nekoliko posljednjih dolazaka u Slavoniju, a ovoga puta presudilo je ponovno ovo posljednje. Primala je Gorica golove za poraz i u 97. minuti, iz penala u 90. minuti, jednom je takav gol VAR i poništio, a ovoga puta povijest se ponovila. U 94. minuti Gorica je ostala bez svega onoga za što je “krvarila” cijelu utakmicu. Šteta, ali i to je nogomet…

Vidjelo se već od samoga starta da je Osijek u određenom grču, svjestan lošeg trenutka u kojem se nalazi, ali vidjelo se i da je Gorica u svakom smislu spremna došla na gradski vrt. U otvaranju domaćin nije pronalazio načina da ugrozi gol Ivana Banića, a s druge strane dvaput je prijetio Younes Delfi, koji je iznenađujuće osvanuo u prvih 11. Međutim, i na Lovrićevo ubacivanje glavom i na Kalikovu asistenciju s ruba kaznenog prostora ishod je bio isti – malo pokraj stative.

Pokušavao je Osijek napasti, no Gorica je stajala čvrsto i odlučno, s jasnim planom izlaska prema naprijed, što se najbolje moglo vidjeti u 29. minuti. Kristijan Lovrić povukao je lijevo, izgledalo je kao da se namješta na udarac u svom stilu, no ovoga puta je produžio za Anthonyja Kalika, koji je iz prve, sa 17-18 metara po sredini gola, opalio vanjskom i od stative poslao loptu u mrežu.

Spektakularan je to bio gol australskog Hrvata iz goričkog veznog reda, treći njegov otkad igra u HNL-u, treći protiv Osijeka. Prva dva zabio je prošle sezone, u onom domaćem “razmontiravanju” Osijeka, u pobjedi 4-1 pod Valdasom Dambrauskasom…

Osijek do kraja poluvremena nije uspio složiti ozbiljniju akciju, iako je više imao loptu u nogama, pa je trener Bjelica od početka nastavka u igru gurnuo Topčagića i Bočkaja, dvojac koji će u nastavku raditi velike probleme goričkoj obrani.

Povukla se u drugom poluvremenu Gorica, više na napadu inzistirao Osijek, pri čemu se najveći dio tih napada svodio na visoke lopte na peterac, za visoke napadače, prvo Topčagića i Miereza, a potom i za Kosovara Mirlinda Dakua, koji se pokazao punim pogotkom domaćeg trenera. Ušao je u igru u 67. minuti, a već u 75. zabio svoj prvi gol, za izjednačenje. Ponovo iz nabacivanja, iz gužve, neobranjivo za Banića

Međutim, svoje ljude s klupe imala je i Gorica. Samo šest minuta nakon izjednačenja Jurica Pršir je primio loptu na lijevoj strani, visokom loptom u srcu šesnaesterca pronašao je Frana Brodića, a 24-godišnji napadač glavom je postigao svoj prvi gol u goričkom dresu, za novo vodstvo Gorice!

Nažalost, nije dugo potrajalo. Već tri minute poslije Osijek je opet nabacivao, ovoga puta Bočkaj iz slobodnog udarca, a Daku je u toj 84. minuti za novo izjednačenje pogodio glavom. I vratio stvari na početak, uz podsjećanje na neka prošla, ružna iskustva s ovog stadiona.

Trenutak odluke, trenutak koji je Gorici uzeo sve što je dala u ovih stotinjak minuta nogometa, dogodio se u 94. minuti, kad je još jedno nabacivanje – a kako drukčije?! – Bočkaja, u ovom slučaju iz kornera, došlo do stopera Danijela Lončara, koji je pogodio iz blizine.

Ostala je Gorica bez svega, po već toliko puta viđenom scenariju, a jedino što ostaje jest okrenuti se novim izazovima. U sljedećem kolu na Gradski stadion stižer Rijeka…

OSIJEK – GORICA 3-2
OSIJEK Stadion Gradski vrt. Sudac: Fran Jović. Pomoćnici: Luka Pušić i Anto Marić . Četvrti sudac: Goran Pečarić. VAR: Ante Čuljak (svi iz Zagreba). AVAR: Vedranb Đurak (Sisak).
STRIJELCI: 0-1 Kalik (29), 1-1 Daku (75), 1-2 Brodić (81), 2-2 Daku (84), 3-2 Lončar (90+4)
OSIJEK: Ivušić – Bartolec, Lončar, Čeberko, Jurčević (od 46. Bočkaj) – Jugović, Fiolić (od 74. Ndockyt), Hiroš – Gržan (od 67. Kleinheisler), Mierez (od 67. Daku), Bohar (od 46. Topčagić). Trener Nenad Bjelica.
GORICA: Banić – Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita – Junior, Babec – Delfi (od 68. Šroler), Kalik (od 61. Pršir), Lovrić (od 85. Benito) – Matar (od 68. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Čeberko, Bartolec (Osijek), Krizmanić, Jovičić, Kalik, Šroler (Gorica)
CRVENI KARTONI: –


BIKOVI KRENULI SILOVITO