Prijava

Vaša prijava

BIKOVI KRENULI SILOVITO

[]

Košarkaši Gorice od prve minute su preuzeli igru u svoje ruke i Šibenka nije imale šanse unatoč podršci s tribina

Košarkaši Gorice na najbolji mogući način otvorili su novu sezonu HT Premijer lige. Pobjedom protiv Šibenke na vrućem Baldekinu zabilježeni su vrijedni gostujući bodovi, a prikazana igra može zadovoljiti velikogoričke navijače.

Bikovi su već u prvoj četvrtini razbili domaćine i nakon trica Uljarevića i Kalajžića poveli s 27:9. U daljnjem tijeku utakmice igrači su dozirali igru koliko je potrebno da utakmicu ne dovedu u pitanje. Sesar je kao i prijašnjih sezona dozirao igračima minute tako da nitko nije na terenu proveo više od 28 minuta, a čak 9 igrača participaralo je s minimalno 16 minuta u igri.

Filozofija goričke košarke je kolektiv, a ne pojedinac pa smo imali čak 6 igrača s dvoznamenkastim brojem u rubrici koševa (Baković, Cinac, Kalajžić, Cvitković, Uljarević, Mašić). Ukupan šut je bio nešto iznad 50%, a zabilježeno je i solidnih 20 asistencija naspram 9 šibenskih. Jedino u čemu je Šibenka bila bolja jest skok (47-33).

Posebno su igrači Damira Milačića dominirali u napadačkom skoku (23-6), ali pri tom su se često služili guranjem u leđa kako bi došli u što povoljniju poziciju za hvatanje odbijenih lopti.

Marko Baković predvodio je svoju ekipu s 11 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte: “Bila je ovo prva utakmica sezone i samim time dosta nepoznanica i s naše i s njihove strane. Mijenjali smo mi u rosteru, mijenjali su i oni s tim da su oni dobili i novog trenera koji je nositelj ekipe. Šibenik nikad nije lagan teren za igrati pogotovo jer publika se vratila na tribine. Dobro smo otvorili utakmicu i oko petnaeste minute smo pomislili da smo je riješili. Oni su se na svoju energiju vratili na neku podnošljivu razliku i malo nam zakomplicirali utakmicu. Dobrom igrom u drugom dijelu opet smo se odvojili na komfornu razliku i održavali je do kraja” – zaključio je krilni centar Bikova.

Struka Gorice može biti zadovoljna prikazanim, pogotovo što je riječ tek o 1. kolu. Goričani opet imaju prepoznatljivu igru, koševe iz brze tranzicije kad god je moguće ili postavljanje napada i traženje najbolje postavljenog igrača kroz uigrane akcije. Nema previše soliranja niti nerezonskih šuteva i čini se da će Sesarov stroj opet biti aspirant na gornji dom prvenstvene ljestvice.

Josip Sesar nije krio zadovoljstvo nakon susreta: Nismo znali što očekivati od nove momčadi Šibenika. Nismo imali nikakva saznanja i nismo mogli napraviti pravi scouting. Pripremili smo se više na njihove individualne karakteristike i kvalitete. Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo mali problem sredinom druge četvrtine gdje smo promašili par trica tako da nas je to malo poljuljalo i vratilo na +9 razlike na poluvremenu. Međutim, u poluvremenu smo neke stvari promijenili, postavili smo na koji način oni napadaju i na koji način bi mi to trebali braniti. Postavili smo i na koji način ćemo mi njih napadati i to su momci jako dobro odradili. Opet smo otišli na nekih dvadesetak razlike i to smo održavali do kraja susreta. Sve u svemu mogu biti zadovoljan početkom, ali još ima puno rada ispred nas da dođemo do prošlogodišnje razine – zadovoljan je bio Sesar.

O prilagodbi novih igrača u goričkom rosteru trener Gorice iznio je sljedeće mišljenje: Kad se pobijedi čovjek mora biti zadovoljan. Međutim, ne smijemo se uspavati, ne smijemo se uljuljati. Treba vidjeti gdje smo griješili, napraviti analizu i u sljedećih tjedan dana popraviti neke stvari. Već je meni vidljivo iz samog treninga što trebamo popraviti i na čemu ćemo raditi. Imamo 6 novih igrača ove godine, trebamo im jednostavno dati vrijeme da oni prihvate sve ove akcije, da prihvate ovu filozofiju koju imaju ovi momci koji su tu već duže. Mislim da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala“.

Nakon dugo vremena košarka se zaigrala pred ispunjenim tribinama pa je Sesar i to prokomentirao: “To je u svakom slučaju uvijek poticajno. Ima igrača kojima to smeta, međutim moja ekipa je pokazala da ih to motivira i da im protivničko navijanje nije smetalo. Ja sam jedva čekao da dođe ovaj dekor i navijači, međutim toliko sam fokusiran na utakmicu da malo toga primjećujem. Lijepo je da ljudi, evo konkretno sad u Šibeniku, imaju neku zabavu. Imali su ovu utakmicu, sad imaju Lokomotiva – Šibenik i bitno je da se ljudi druže, socijaliziraju i da se vrati neki normalan život” – zaključio je Sesar.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u subotu 25. rujna kada Gorica dočekuje ekipu Alkara iz Sinja.

The post BIKOVI KRENULI SILOVITO appeared first on Košarkaški klub Gorica.