Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica u samom vrhu Hrvatske po izdvajanjima za učenike

[]

Dok većina gradova u određenom iznosu sufinancira školski pribor i materijale za osnovnoškolce, tek nekolicina ih pomaže i srednjoškolcima. Portal gradonačelnik.hr istražio je koliko su gradovi financijski olakšali život roditeljima svojih školaraca na početku ove godine.

Prema odgovorima koje su dobili iz gradova, ne računajući Zagreb koji je zbog veličine svog proračuna kategorija za sebe i ne možemo ga uspoređivati sa ostalima (za osnovnoškolce izdvajaju 35 milijuna kuna), najviše je iz proračuna za sufinanciranje školskih materijala i pribora svojim učenicima, konkretno radnih bilježnica, i ove godine izdvojio Zadar – 2,45 milijuna kuna.

Na drugom je mjestu Velika Gorica koja je za svoje školarce izdvojila 2,2 milijuna kuna pa su svi učenici dobili besplatne radne bilježnice, a za razliku od većine gradova u zemlji, Velika Gorica pomaže i roditeljima srednjoškolaca kojima su pomogli u kupnji udžbenika sa po 800,00 kuna.

Nakon što je, naime, država prije par godina na sebe preuzela troškove financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola, gradovi su sredstva preusmjerili u financiranje školskog pribora – radnih bilježnica, mapa, atlasa, kutija za likovni, tehnički…, neki tiskaju i posebne bilježnice, majice…Grad Vukovar jedinstven je i jer svojim školarcima na početku nove školske godine dijeli i tenisice – popularne startasice, a Novi Marof srednjoškocima – lapotpe!

 


Obilježavanje Svjetskog dana turizma