Prijava

Vaša prijava

KUČE Raskopane ulice, uništeni automobili, nepoštivanje rokova natjerali mještane na prosvjed

[]

Nezadovoljni načinom izvođenja radova na projektu „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“, mještani Kuča kao i ostalih okolnih mjesta, okupili su se na mirnom prosvjedu kako bi poslali poruku odgovornima radi kvalitetnijeg načina provedbe samog projekta, ali i njihove sigurnosti.

– Ne poštuju se rokovi, planovi, ulice su razrovane te su na cestama velike rupe i nekoliko mještana već je do sad uništilo automobile. Nitko od mještana nema ništa protiv aglomeracije, shvaćamo da radovi sa sobom nose buku, prašinu i obilaženja te sve što je popratno u tako opsežnim i kompliciranim radovima – istaknuo je Dražen Mataković, organizator prosvjeda te dodao kako je problem to što nema prethodne najave radova, signalizacije za radove u tijeku te znakova za obilazak.

22.09.2021. – Kuče – Miran prosvjed u Kučama zbog radova na Aglomeraciji – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Tražimo samo da se poštuju ugovori i dogovori, da se barem sada kada dolazi loše vrijeme ulice nasipaju barem svaka dva tjedna, ne želimo u ovo uplitati politiku, ali netko mora komunicirati i odgovarati te smatramo da su ovdje glavni i odgovorni izvođač radova i nadzor kao i naručitelj – ističe Mataković.

Mještanima su na njihove upite i probleme, pokušali odgovoriti prisutni podizvođač radova kao i predstavnici VG Vodoopskrbe, naručitelj radova.

– Ovo su bili radovi koje smo radili duboko, bio je to težak posao. Od do sad svih izvedenih radova, Kuče nam je bio jedan od najzahtjevnijih poslova. Dovršeno je 95 posto radova, a radovi koji su pred nama svakako će imati ljepšu sliku i bit će na zadovoljstvo mještana – istaknuo je Mladen Zorić, direktor tvrtke koja izvodi radove te poručio mještanima da budu strpljivi i izdrže još malo.

22.09.2021. – Kuče – Miran prosvjed u Kučama zbog radova na Aglomeraciji – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Zahvaljujem se svima koji ste došli i odazvali se, jer ste pokazali i iskazali da ste ipak voljni da na obostrano zadovoljstvo razgovorom riješimo probleme – naglasio je Mataković.