Prijava

Vaša prijava

POLICIJA Djelatnici Čistoće u smeću pronašli bombe i streljivo

[]

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ ovoga tjedna iznjedrila je dva primjera. Dobar i Loš.

Naime, loš primjer je taj koji se dogodio 22.rujna, kada su djelatnici VG Čistoće u Mraclinskoj Dubravi u smeću pronašli minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.

– U smeću je pronađena jedna ručna bomba M75 i M52, zatim jedan zapaljivi pancirni metak kalibra 22 mm kao i jedna školska granata 30 mm. Ovo je nešto najopasnije što se moglo dogoditi. Posljedice su mogle biti kobne, no srećom ništa se nije dogodilo. Na mjesto događaja došli su specijalizirani policijski službenici Protueksplozijskog odjela, koji su oduzeli streljivo i minsko-eksplozivne naprave, a koje će potom biti uništene – doznajemo iz goričke policije.

Ono što je pozitivno i dobro u cijeloj priči je to, da je građanin sa šireg područja grada, dragovoljno predao oružje i streljivo.

– Građanin je nazvao policijske službenike i rekao da je prilikom čišćenja tavana pronašao oružje koje je ostalo kao uspomena iz Domovinskog rata te ih je odlučio predati policiji. Radi se o klasičnoj automatskoj puški i dva spremnika streljiva – kažu iz policije te pozivaju sve građane da se odazovu akciji dobrovoljnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“.

– Akcija još uvijek traje, stoga molimo građane da dragovoljno predaju oružje i streljivo ukoliko ga posjeduju. Pozivi su anonimni, nema nikakvih sankcija i prekršaja. Napravit će sigurnu okolinu za sebe i druge – pozivaju iz policije.