Prijava

Vaša prijava

Dani kriznog upravljanja ove godine posvećeni potresima i pandemiji Covida-19

[]

U sklopu dvodnevne Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja koju Veleučilište Velika Gorica organizira već 14 godina prezentirano je oko 50 znanstvenih i stručnih radova posvećenima potresima i pandemiji Covid-19. Sudionici i autori iz SAD-a, Republike Češke, Portugala, Srbije, Rumunjske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine te mnoštvo autora iz cijele Hrvatske na konferenciji je sudjelovalo uživo na Veleučilištu ili putem Zoom platforme.

– Otvorenje drugoga dijela konferencije započelo je uvodnim predavanjem dr. Petera Leitnera iz Virginie, vrsnog stručnjaka u području obrane od bioloških prijetnji. Obzirom da su partneri ovogodišnjeg DKU-a Grad Velika Gorica, Hrvatska akademija tehničkih znanosti te Međunarodna federacija za zdravlje okoliša, u program konferencije javila se predsjednica Federacije profesorica Susana Paixão iz Portugala.

Podsjetimo da je prvi dio konferencije, otvorenje s panel diskusijama posvećenima potresu kao neprihvatljivom riziku, ulozi udruga u katastrofama, te zdravstvenim, psihosocijalnim i ekološkim aspektima kriza, održan u svibnju ove godine.