Prijava

Vaša prijava

Banić: Rijeka je odlična, opasni su svi redom, ali mi igramo doma…

[]

Prva četvrtina prvenstva je iza nogometaša Gorice, završena je šokantnim porazom u 94. osječkoj minuti, u koprodukciji Pere Bočkaja i Danijela Lončara, a na kontu je trenutačno 13 bodova. Pobjede protiv Šibenika i Slavena doma te Istre i Lokomotive u gostima, porazi od društva iz “velike četvorke”, pri čemu su triput igrali u gostima, te jedini remi s Dragovoljcem doma, rezime su prvoga kruga. A pred vratima je već drugi, u nedjelju u grad stiže Rijeka.

– Generalno gledajući, mislim da možemo biti zadovoljni onim što smo dosad napravili – kaže Ivan Banić, gorička “jedinica” s brojem 31 na leđima.

– Ostaje možda žal za tim utakmicama protiv ‘velike četvorke’, jer mogli smo tu uzeti barem poneki bod, kao i za onim remijem s Dragovoljcem, ali sve ostalo odradili smo na zadovoljavajućoj razini. Sad smo na početku novog ciklusa i moramo dati sve od sebe da u njega krenemo s pobjedom. Pa da taj momentum u ogledima s ‘velikom četvorkom’ okrenemo na našu stranu – govori Banić.

Puno je toga obranio u Gradskom vrtu prošle nedjelje, ali nije mogao dvaput zaustaviti Dakua, kao ni Lončara u toj kobnoj sudačkoj nadoknadi. No taj je poraz već otišao u povijest, jer ništa lakše neće biti ni protiv Rijeke ove nedjelje.

– Poraz u Osijeku nije ugodan zbog načina na koji se dogodio, ali nema tu mjesta za neko veliko žaljenje. Naravno da si ljut i razočaran nakon utakmice u kojoj u 81. minuti vodiš 2-1 i na kraju sve prospeš, ostaneš praznih ruku, ali sljedeća utakmica dolazi već za tjedan dana i moramo napraviti sve što možemo da u njoj uzmemo bodove. Rijeka ove sezone ima zaista odličnu momčad, odlično igraju, prvi su na tablici, ali mi igramo kući i definitivno ćemo ići na pobjedu – odlučan je Banić.

Bit će posla za njega u ovom susretu, u to nema sumnje, budući da je riječki napadački arsenal impresivan. Prvi strijelac lige Drmić, pa strašni dvojac iz Gane, Ampem i Abass, pa s klupe Obregon, Bušnja, Vuk…

– Uvijek prije utakmice radimo analizu, da vidimo odakle prijete najveće opasnosti, naravno da je tako bilo i ovoga puta. I nije Rijeka opasna samo kroz ‘devetke’, od kojih se očekuju golovi, nego i s krila, iz vezne linije… Imaju oni dobar arsenal, no vjerujem da ćemo se mi dobro pripremiti i doći do našega cilja – još jednom će optimistično zaključiti golman Gorice.

Ispred njega bit će šaroliko društvo, koje nikad ranije ni bilo u tom sastavu. Doka se vraća na desni bok, Keita će biti na lijevom, no frka je u sredini obrane. Jedini raspoloživi stoper je Saša Marjanović, budući da je Steenvoorden ozlijeđen, a Krizmanić i Jovičić odrađuju žute kartone. Uz mladog reprezentativca BiH tako bi trebao zaigrati Hrvoje Babec, vezni igrač sa sve ofenzivnijim sklonostima. Prostora će tako biti i u veznom redu, budući da je pod kartonima i Anthony Kalik, da potpuno spreman nije ni Junior Martinsson…

– Je, puno nas fali, ali ovo je prilika igračima iz drugog plana da se dokažu, da pokažu koliko vrijede. Zato i treniraju svaki dan, za taj trenutak, tako da ne vidim razloga da to ne prezentiraju na terenu u nedjelju – kaže Ivan Banić.

Nedjelja, 17 sati, stiže Rijeka…