Prijava

Vaša prijava

Gradski zbor Franjo pl.Lučić uveličat će misno slavlje u Rimu povodom svetkovine Sv.Jeronima

[]

Gradski zbor Franjo pl.Lučić, posljednjih se tjedana intenzivno priprema za jedan poseban i značajan način. Naime, Hrvatska rimska zajednica proslavit će u četvrtak svetkovinu sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika Papinskog hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima.

Liturgijsko slavlje u crkvi sv. Jeronima u Rimu predvodit će mons. Tomislav Đukez, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, službenik u Državnom tajništvu Svete Stolice, a pjevanje na misnom slavlju animirat će upravo gorički Gradski zbor.

– Sretni smo što smo napokon započeli s probama, a osobito nas veseli što ćemo nakon duge pauze imati priliku nastupiti u Rimu, u predivnoj crkvi Sv.Jeronima, u kojoj ćemo obogatiti misno slavlje velebnim djelima hrvatske zborske baštine – Istaknula je Lidia Capković Martinek, predsjednica i solistica gradskog zbora Franjo pl.Lučić.

– Ovim ćemo nastupom obogatiti liturgijsku svečanost, ali ujedno predstaviti i Grad Veliku Goricu. Program je pomno biran, predstavit će se bogata hrvatska zborska baština i izvesti neka od kapitalnih djela hrvatske zborske literature, poput Offertoriuma Cum invocarem za solo sopran, zbor i orgulje, Vatroslava Lisinskog, Svrši stopi moje, Krste Odaka te djela Franje pl.Lučića, Rulolfa Matza i Jakova Gotovca. Sjajan je to uvod u novu zborsku sezonu i priprema za proslavu 25. obljetnice osnutka koju će gradski zbor obilježiti iduće godine – kažu iz zbora.


Europski dan jezika