Prijava

Vaša prijava

NK Lukavec: Ograđujemo se od ispada pojedinca i ispričavamo se svima

[]

Povodom incidenta koji se dogodio u subotu, tijekom utakmice između NK Lukavca i NK Dugog Sela na ŠRC Udarniku, iz našeg trećeligaša oglasili su se izjavom kojom se ograđuju od svega što se dogodilo, ali i ispričavaju svim sudionicima utakmice. Podsjećamo, prilikom izlaska iz igre, igrač Lukavca Josip Grdenić nasrnuo je na svog trenera Slavena Batovanju, za što ga je sudac “nagradio” crvenim kartonom u trenucima dok je već bio izvan igre.

“Nogometni klub Lukavec daje sljedeću IZJAVU, kojom se ograđuje od ispada pojedinca i nesportskog ponašanja na utakmici NK Lukavec – NK Dugo Selo, odigranoj u subotu, 25. rujna 2021. u Kurilovcu.

Naime, na Vašem portalu u nedjelju je izašao članak pod naslovom “Sjajni Kurilovec sredio Trnje u gostima, poraz Lukavčana uz ružan incident”, koji nažalost vrlo točno opisuje incident i nesportsku reakciju jednog našeg igrača. Ono što bismo ovdje htjeli istaknuti je da je to upravo jedna izdvojena reakcija, na koju mi kao Klub ne možemo nikako utjecati, ni predvidjeti je, ali možemo svakako sankcionirati odgovorne, sukladno Statutu Kluba i Kodeksu ponašanja, što će Klub i napraviti.

Inače, spomenuti igrač je dijete Kluba i vjerujemo da mu je žao zbog učinjenog, ali takvim reakcijama i takvom ponašanju nije mjesto na sportskim terenima, od bilo koga, neovisno o tome koliko je netko dao za Klub ili ga zadužio.

Koristimo ujedno i priliku da se ispričamo svima koji su svjedočili tim ružnim scenama, a posebice gostima iz Dugog Sela, te Vas uvjeravamo da ovo nije prava slika momčadi i Kluba, a vjerujemo niti Josipa, no vrijeme, nažalost, ne možemo vratiti.

Hvala svima na razumijevanju i sportski pozdrav.

Izvršni odbor NK Lukavec”, stoji u priopćenju.

Josip Grdenić, prema svemu sudeći, u budućnosti više neće biti dio prve momčadi NK Lukavca.


Nacionalni kviz za poticanje čitanja