Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak: Predstavljanje priručnog rječnika turopoljskog dijalekta “S L O V Ô R”

[]

Nakon 18 mjeseci, Matičin četvrtak ponovno kreće uživo. Ovoga puta u prostoru Područne knjižnice Galženica, a tema 258.izdanja donosi predstavljanje priručnog rječnika turopoljskog dijalekta “S L O V Ô R”.

– “SLOVÔR” je nastao kao doprinos za izradu sveobuhvatnog i cjelovitog RJEČNIKA TUROPOLJSKOG DIJALEKTA, a koji obuhvaća riječi svakodnevnog govora autohtonih i domicilnih stanovnika Turopolja. Sadrži popis riječi na dijalektu, ali i mnogo više od toga. Ovaj priručni rječnik nudi i vrijedan doprinos utvrđivanju rješenja za pisanje izgovora turopoljskog dijalekta, što se pokazalo do danas velikim problemom svakome tko piše na tom dijalektu – ističu iz Ogranka te dodaju kako je izrada velikog RJEČNIKA TUROPOLJSKOG DIJALEKTA u tijeku, ali riječ je o zahtjevnom višegodišnjem procesu koji traje i još će potrajati.

O priručniku će govoriti sam autor Stjepan Rendulić, Ana Plechinger predsjednica Ogranka koji je ujedno i izdavač priručnika te Đurđa Parać prof.članica Uredništva Matičinih izdanja. Sve počinje sutra u 19,30, a osim uživo predstavljanje možete i dalje pratiti i online na www.matica-gorica.hr.