Prijava

Vaša prijava

Odlična suradnja s Gradom rezultirala je time da Gornja Lomnica postane jedno od najpoželjnijih naselja za život

[]

Gornja Lomnica, jedno od najpoželjnih naselja za život na području Grada Velike Gorice danas slavi svog zaštitnika svetog Mihovila, samim time danas je tamo i Dan mjesta, te je sve to odlična prilika da s predsjednikom Mjesnog odbora Draganom Perićem prođemo kroz teme važne za ovo naselje u kojem stanuje 600 stanovnika, odnosno sastoji se od 150 kućanstava te se unutar zajednice nalaze tri udruge – NK Meštrica, Udruga umirovljenika i Udruga branitelja Domovinskog rata.

U skladu s planiranim sredstvima i izvorima financiranja, programom održavanja komunalne infrastrukture na području Mjesnog odbora Gornja Lomnica određuju se poslovi i radovi održavanja iste, a sve kako bi se osiguralo što kvalitetnije obavljanje komunalnih djelatnosti što podrazumijeva održavanje svih objekata i uređaja na javnim površinama i od javnog značaja.

-Ulaganjem u sanaciju/obnovu i rekonstrukciju mreža cesta istima se produljuje vijek trajanja te se istovremeno smanjuju svi budući troškovi ulaganja u rekonstrukciju. Također, povećava se sigurnost prometovanja svih sudionika u prometu (pješaci, vozila, biciklisti), a sukladno tome smanjuje se i broj prometnih nesreća-kaže Perić.

GORNJA LOMNICA

Na području Mjesnog odbora Gornja Lomnica u planu je izvođenje uređenja ulice Stanka Vraza čija je vrijednost radova i usluga uređenja 250 tisuća kuna.

-U navedenoj ulici obavljali su se radovi na rušenju i obnovi asfaltnih površina što podrazumijeva zasijecanje, razbijanje, raskopavanje i skidanje postojećeg asfaltnog kolnika dužine 470 m i širine 4 m. Nakon toga slijedila nabava i doprema materijala te izrada, odnosno obnova 1900 m² asfaltnog zastora, također u planu su radovi uređenja prometnice u Ulici Petra Preradovića, a na dijelu od Hrašća do Lomnice-Arbanasova ulica izgradili smo pješački hodnik – nogostup dužine 910 m i širine 2 m vrijednosti cca. 1,25 milijun kuna. U sklopu izgradnje nogostupa izgradili smo nove nadzemne instalacije javne rasvjete. Na dužini trase postavilo se 27 betonskih stupova sa ekološkom uličnom rasvjetom koja u usporedbi s drugim tehnologijama rasvjete ima najnižu potrošnju energije.

Naručena je i izrada projektne dokumentacije za hortikulturno uređenje zemljišta na ulazu u naselje Gornja Lomnica površine 13 000 m² u vlasništvu župe za koje je mjesni odbor potpisao sporazum o korištenju.
-U sklopu projekta će se definirati oblik i način budućeg izgleda takozvanog parka Gornja Lomnica na kojem će se projektirati košarkaško igralište sa vježbalištem za odrasle, te ćemo u narednom razdoblju u fazama i realizirati cjelokupni projekt-ističe Perić.
GORNJA LOMNICA
-Također, uskoro će se krenuti u realizaciju radova postave opločnika kod raspela na križanju Ulice Vatroslava Lisinskog i Ivana Kukuljevića .Vrijednost navedenih radova je 15 tisuća kuna te podrazumijevaju postavu betonskih opločnika unutar ograđene površine kod raspela.

Sigurnost pješaka, a prije svega djece bitna je u svakom naselju, pa tako i u Gornjoj Lomnici.
-U 2020. godini smo postavili tri uzdignute plohe za smirivanje prometa u ulici Ljudevita Gaja kako bi povećali sigurnost svih sudionika u prometu s obzirom da na tome dijelu nema nogostupa, a kreće se veliki broj pješaka i djece.

Na području Mjesnog odbora Gornja Lomnica u izgradnji je i kabliranje 2100 metara distribucijske mreže i ugradnja visokonaponskog podzemnog kabela kako bi se osigurala stabilnost napona u naselju. U tu svrhu obavljen je otkup zemljišta za izgradnju dvije nadzemne trafostanice čija svrha je neutraliziranje i smanjenje elektromagnetskog zračenja.
U sklopu navedenih radova obavit će se i izmjena svih drvenih stupova te njihova zamjena betonsko – armiranim stupovima. Vrijednost svih radova je preko milijun kuna.

 

 

Aktualan je ovdje i projekt izgradnje rasvjete na NK Meštrica.
-Navedenim projektom planira se izgraditi javna rasvjeta na sportskom terenu u svrhu omogućavanja odvijanja sportskih aktivnosti u noćnim uvjetima-kaže Perić.

Unutar naselja Gornja Lomnica u planu je i projekt izgradnje novog kombiniranog igrališta s umjetnom travom.
-U tijeku je prikupljanje ponuda za izradu i postavu ograde oko dječjeg igrališta u Ulici Ljudevita Gaja u naselju Gornja Lomnica. Radovi bi podrazumijevali iskolčenje lokacije ograde, iskop rupa, betoniranje, postavu čeličnih stupova te izradu dvokrilnih željeznih vrata. Također, po završetku radova, izvršila bi se sanacija okolnih zelenih površina.

Cijeli intervju s Draganom Perićem koji je dao za City radio poslušajte OVDJE.