Prijava

Vaša prijava

Vikend u Ivanić Gradu u znaku Bučijade i Festivala igračaka

[]

Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada. Sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava od 01. do 03. listopada.

Na ovogodišnjoj prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu uz pivo od buče i autohtono vino škrlet, bit će gastro zalogaja i bučnice.

Svečano otvaranje 17. Bučijade je u subotu 11 sati, a nakon čega će u 11:30 sati službeno svoja vrata otvoriti „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ Udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje.

Također, uz Bučijadu, vikend u Ivaniću će biti u znaku 7. Festivala igračaka na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka do Prvog pljeska.