Prijava

Vaša prijava

U Veleševcu 72-godišnji vozač “napuhao” više od 2 promila!

[]

U tijeku je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena na “četiri glavne ubojice u prometu”. Iz PU zagrebačke ističu da je i dalje najviše prekršaja u prometu zabilježeno zbog prekoračenja brzine kretanja.

Prvog dana akcije, najveća zabilježena koncentracija alkohola u krvi izmjerena je kod 72-godišnjaka. Alkoholizirani vozač “napuhao” je 2,23 promila, a zaustavljen je u mjestu Veleševec.

U Sesevetama je kod 37-godišnjaka, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, izmjereno 1,98 promila alkohola u organizmu.

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je ukupno 119 prometnih prekršaja. Čak 30 prekršaja počinili su vozači u alkoholiziranom stanju dok je 41 prekršaj iz domene nepropisne brzine kretanja, a tek tri za nekorištenje pojasa. Tri alkoholizirane osobe zadržane su do otriježnjenja.

Četiri glavne ubojice u prometu su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i uzrok su najvećeg broja prometnih nesreća sa smrtnim ishodom.