Prijava

Vaša prijava

Zatrpani pod Tornjem: Gorica novi pokušaj za pothvat ima u Splitu

[]

Svim zabrinutostima uoči sezone unatoč, jer momčad se bitno izmijenila, nije lako sve to ukomponirati, košarkaši sezone krenuli su – uraganski! Prvo su sredili Šibenku u gostima 17 razlike, pa s -24 ispratili slovački Spišski Rytieri na otvaranju Alpe Adria Cupa, a onda i sa 17 razlike iz Velike Gorice ispratili Alkar.

A opet, trener Josip Sesar često je znao “gunđati”, spuštati loptu na zemlju.

– Daleko je to od onoga što želim, trebat će nam još vremena da se svi ti igrači uklope u naš sustav. A ne bi nam loše došao ni jedan ili dva igrača… – govorio je trener u trenucima kad je sve izgledalo idilično.

Međutim, znao je Sesar što govori. Ostala je Gorica ovog ljeta bez silno važnog igrača u liku Lovre Mazalina, njegovim odlaskom morali su se mijenjati i neki detalji u igri. Otišla su četvorica, došla četvorica novih, a dok se sve to skupa uigrava, čekamo i da proradi šut nekim igračima kojima bi to trebala biti jača strana. I upravo je u tome, u šutu, bio problem i ovog petka u Domu Dražena Petrovića.

Gorica je, vidjeli ste možda već, teško nastradala u gostima kod Cibone, izgubila 106-76, u utakmici u kojoj je bilo vidljivo sve to o čemu je Sesar pričao. Trebat će ovoj momčadi ipak još neko vrijeme da dođe na razinu da se “potuče” s najjačima, s kojima se cilj potući…

– Gorica je odlična ekipa, iskusna, kvalitetna s puno potentnih igrača i odličnim trenerom, zato nam ova pobjeda puno znači – komplementirao je trener Cibone Vladimir Jovanović nakon utakmice, unatoč tih minus 30.

Borna Kapusta i suigrači nisu bili na svojoj razini protiv Cibone… Foto: Marin Sušić/HKS

Iako, teško se oteti dojmu da je ta razlika ipak daleko od realnosti. Goričani su, naime, ove večeri malo toga pogodili, šutevi su curili i u čistim situacijama, a Cibona je, s druge strane, neumoljivo trpala gorički koš.

– Zaslužena pobjeda Cibone, čestitam im na pobjedi. Mi smo utakmicu izgubili u drugoj četvrtini, kad smo se povukli i nismo znali odgovoriti na Ciboninu agresivnu igru, a oni su nam pogađali šuteve s osam metara. Imali su nevjerojatan šut u prve tri četvrtine, preko 60% za tri poena, i protiv šuterski tako raspoložene momčadi je gotovo nemoguće pobijediti – analizirao je trener Sesar.

Bio je to Gorici prvi poraz ove sezone, a u sljedećoj utakmici idu na protivnika koji je ovu Cibonu pobijedio. Četvrto kolo domaćeg prvenstva u petak donosi gostovanje na splitskim Gripama, kod probuđenog Splita, koji se polako kompletira i izgleda sve ozbiljnije. Bit će to nova prilika da vidimo koliko Gorica u ovom trenutku može kod još jednog protivnika iz vrha, može li možda i do prvog pothvata u sezoni…