Prijava

Vaša prijava

Nemarni građani zadali hrpu posla goričkim vatrogascima, a pritom ugrozili njihovu sigurnost i zdravlje

[]

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica imali su burnu noćnu smjenu. Naime, gasili su dva požara smeća u Bapču i gradskoj četvrti Kurilovec. Oko 20 sati zaprimili su dojavu da u Kurilovcu gori glomazni otpad i kompost, dok je u Bapču oko 23 sata gorjela hrpa odbačene odjeće. Oba požara, gasilo je troje vatrogasaca s autocisternom.

Ističu kako požari ovakvog obujma nisu zahtjevni za njih, no međutim smeta ih nešto drugo.

– Ono što nas žalosti je pojava ovakvih deponija i paljenje istih, što svakako pogoršava ionako štetan negativan utjecaj odlagališta na eko-sustav – ističu iz JVP te apeliraju na građane da budu savjesni kada je u pitanju zbrinjavanje otpada, ali i izbjegavanje izazivanja ovakvih požara.

– Vrlo je važno napomenuti kako su ovakvi požari potencijalna prijetnja sigurnosti i zdravlju vatrogasaca obzirom na razne opasne tvari, eksplozive i sve ostalo opasno što se može naći u otpadu – poručili su iz Javne vatrogasne postrojbe.

Na žalost, niti jutro za goričke vatrogasce nije bilo mirnije. Naime, nešto iza 8 sati izbio je požar i u Sasima gdje je ponovno gorjelo smeće.

 


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike