Prijava

Vaša prijava

Ministarstvo obrazovanja nagradilo devetero goričkih učitelja

[]

Na današnji dan obilježava se Svjetski dan učitelja, prigoda je to za pohvaliti i istaknuti pojedince koji su se svojim trudom i zalaganjem istaknuli u odgojno-obrazovnom sustavu.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Među 511 nagrađenih nalazi se i devet goričkih nastavnika, a to su Sanja Božinović, Ivana Dubovečak, Valentina Japec, Dalia Kager, Erika Likan Kelentrić, Marina Mužek, Nevena Petrović, Tomislav Špoljar i Vesna Stipić.

Ovim javnim pozivom Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, stoga se u povodu međunarodnog Dana učitelja 5. listopada 2021. godine prof. dr. sc. Radovan Fuchs virutalno obratio čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Različiti su kriteriji bili kako bi se odabrali oni najbolji, od mentorstva učenika na natjecanjima, održanih predavanja, radionica i edukacija do rada u stručnim vijećima, udrugama…Objavljenih stručnih članaka, rad na projektima i unapređenju sustava obrazovanja do niza drugih. A  po čemu su se ovi gorički nastavnici istaknuli doznajte OVDJE.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada kako bi se, među ostalim, mobilizirala potpora za nastavnike, podigla svijest o društvenoj važnosti obrazovanja, učitelje učinilo ‘vidljivim’ u društvu i dati im zasluženu društvenu važnost.

Obilježava se u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.