Prijava

Vaša prijava

Poslušajte predavanje o Dragutinu Trumbetašu i okušajte se u izradi vlastitog stripa

[]

Kao popratni program izložbe ”Dragutin Trumbetaš: kroničar marginaliziranih glasova”, u Galeriji Galženica održat će se predavanje o životu i stvaralaštvu ovog istaknutog umjetnika iz Velike Mlake, kao i besplatna radionica izrade stripa koja će rezultirati fanzinom koji će okupiti najbolje stripove s radionice.

Predavanje o ovom velikogoričkom grafičaru, likovnom umjetniku, ilustratoru i književniku, možete poslušati u petak od 19 sati u Galeriji Galženica, a kroz njegov život i stvaralaštvo provest će vas Tea Gudek Šnajdar. Nakon predavanja, kako bi se još bolje upoznali sa stvaralaštvom ovog umjetnika, održat će se i kratka likovna radionica na kojoj će se polaznici okušati u izradi crteža i karikature, nadahnutih radom Dragutina Trumbetaša.

Dan kasnije, u subotu 9.listopada, od 10 do 14 sati, također u prostorijama Galerije Galženica, možete sudjelovati na strip radionici “Migracije – hommage Dragutinu Trumbetašu” koju će voditi Irena Jakunić Pranjić, strip umjetnica i profesorica izbornog predmeta Stip na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

– Polaznici će se okušati u izradi vlastitog stripa na temu gastarbajtera te će osmisliti lik vlastitog antijunaka, kao što je Trumbetaš osmislio lik antijunaka Tončeka, nositelja naracije njegovih grafičkih mapa. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a preporučena dobna skupina je +18 godina, iako se mogu prijaviti i mlađi sudionici. Po završetku radionice, zainteresirani polaznici će imati mogućnost nastaviti raditi na dovršetku stripa uz online mentorsku podršku voditeljice a najbolji stripovi bit će objavljeni u online fanzinu – ističu iz Galerije Galženica.

Broj polaznika je ograničen na 15, a prijave se primaju do petka 8.listopada u 12 sati, na e-mail: galerija.galzenica@pouvg.hr .