Prijava

Vaša prijava

Akcija “Manje oružja, manje tragedija” uspješno provedena, no građani se i dalje pozivaju na dobrovoljnu predaju oružja

[]

Tijekom rujna ove godine na području Policijske postaje Velika Gorica, provedena je preventivna kampanja pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“, kojom prilikom je u suradnji sa lokalnim medijima, udrugama branitelja i lovačkim udrugama, dragovoljnom predajom od strane građana prikupljeno više komada oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava.

– U razdoblju od 1. do 30. rujna, dragovoljno su predane tri automatske puške, tri ručne bombe, 1186 komada raznog streljiva te više dijelova oružja i dijelova za minskoeksplozivne naprave – izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Foto: PUZG

No, ova kampanja s ovime ne završava i ne staje, već se provodi tijekom cijele godine na području Republike Hrvatske. Stoga, građani se i dalje mogu odazvati ovoj akciji.

Foto: PUZG

– Građani imaju zakonsku mogućnost dragovoljne predaje oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava koje nelegalno posjeduju, bez zakonskih sankcija, isključivo pozivom na broj telefona 192, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju – pozivaju iz policije.

Foto: PUZG