Prijava

Vaša prijava

Rukometaši i treći put zaplesali u pobjedničkom ritmu

[]

U ritmu pobjeda, u kojem su zaplesali od trećega gola, rukometaši Gorice nastavili su i u petom kolu domaćeg prvenstva. Rezultatom 31-23 pao je Rudar iz Labina, protivnik koji je dočekan s velikim respektom, ali na kraju je “riješen” prilično lako i jednostavno.

Bolje su u utakmicu ušli gosti, koji su u prvoj četvrtini utakmice konstantno držali vodstvo, da bi nakon nepunih 17 minuta igre Goričani konačno došli do izjednačenja, a koju minutu kasnije i do vodstva. Sedmi gol Luciana Bure u samom finištu poluvremena donio je Gorici prednost od tri gola i dobar temelj za miran nastavak susreta.

Već nakon tri i pol minute drugog dijela Gorica je imala šest golova razlike, desetak minuta poslije razlika je otišla na plus sedam, što je bila i najveća prednost Gorice na utakmici sve do ulaska u posljednjih pet mintua. Posustali gosti u jednom su trenutku potonuli i na devet golova minusa, a završilo je s osam golova viška za Goričane, što je nekako i realan odnos snaga.

Bura se malo primirio u nastavku, pa je utakmicu završio s osam golova, po šest komada dodali su Dominik Gal i Filip Goričanec, četiri puta precizan je bio Juro Čakarić… Golmani su kombinirano skupili solidnih 12 obrana, Sladoljev osam i Turčić četiri, a najviše problema radili su im Maksimilijan Jurić i Martin Vrpoljac, s po pet golova najbolji strijelci gostiju.

Nova pobjeda, treća uzastopna nakon dva uvodna poraza, dovela je Goricu na treće mjesto na tablici, preskočivši Karlovac, a ispred naših rukometaša i dalje su PPD Zagreb i Dubrava. U sljedećem kolu Goričani idu u goste kod Umaga, koji im na tablici “puše za vratom”. Bodovi s tako zahtjevnog gostovanja bili bi vrlo značajni za naše rukometaše…