Prijava

Vaša prijava

Gradska četvrt Hrvatski velikani po prvi puta obilježila svoj dan

[]

U subotu, 09.listopada 2021. godine svečanom sjednicom Gradska četvrt Hrvatski velikani obilježila je svoj dan koji je inače je 08.listopada.

Naime, ova gradska četvrt do sada nije imala svoj dan i ovo je prvi put da su se svi vijećnici ujedinili i neovisno o stranačkoj pripadnosti jednoglasno donijeli odluku da odaju počast četvrti gdje žive i na ovaj način.

Ljudi koji su napravili ovaj povijesni iskorak za gradsku četvrt Hrvatski velikani su uz predsjednika Zorana Lovrića i potpredsjednica Ivana Mlinar, tajnik Ivan Godinić, Mate Bekić, Svetislav Debijađi, Boris Mužek, Ivan Barić, Krešimir Šafranko, Vladimir Markov, Davor Kantoci i Igor Tominić.

-Hvala svim vijećnicima što smo tim koji gleda interes zajednice, a nikako pojedinačni. Već sad se, s punim pravom može reći da smo jedno od najaktivnijih vijeća, ali i predvodnici promjena u obnašanju lokalne vlasti-rekao je Lovrić na sjednici.

-08. listopada je dan naše četvrti, ali i Dan Hrvatskog sabora. Na današnji dan, po prvi puta u povijesti, obilježava se Dan naše gradske četvrti u spomen hrvatskom velikanu Dmitru Zvonimiru te njegovoj krunidbi 8. listopada 1075 (1076*) godine. Ovjenčan papinskim kraljevskim počastima i titulom kralja Hrvatske i Dalmacije tada nije ni slutio da će njegova ostavština gotovo tisuću godina kasnije biti utkana u svijest Hrvata, a napose i nas Goričana.

Imali su malo veće planove za svoj dan, uključiti udruge sa svoga područja i sugrađane, ali nagla promjena vremena i kiša su ih spriječili u tome, a također imaju velike planove za svoj četverogodišnji mandat, jer žele ostaviti neki pozitivni trag i kako kažu, ništa ih u tome neće spriječiti.

-Našim sugrađanima želimo uređen kvart, opremljene parkove, kvalitetne sadržaje za djecu, sigurnost, što manje raskopanih ulica i prašine koja ih mjesecima guši. Brojne su bitne institucije za cijeli grad na našem području, od vrtića, srednjoškolskog centra, sportskih sadržaja…tako da nam je dužnost, zajedno s gradskom upravom napraviti sve kako bi ovo bila četvrt dostojna svog imena.

Nekoliko dana prije svečane sjednice u programu City radija gostovao je predsjednik Zoran Lovrić, a što je sve ispričao poslušajte OVDJE.